head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

 

Yunanistan iki Rus petrol gemisine el koydu... 

Yunan basınına göre; İki Rus petrol gemisi, AB'nin Rus gemilerine yönelik yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle Yunanistan'ın Attika eyaletine bağlı Petalioi Körfezi'ndeki Karystos Körfezi'nde gözaltına alındı.

 

Yunanistan, AB yaptırımları kapsamında Rusya'ya ait tankere el koydu. Batılı ülkeler daha önce de Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rus milyarderlere ait yatlara el koymuştu.Ukrayna'yı işgal eden Rusya'ya ABD ve AB öncülüğünde bir dizi yaptırım uygulanıyor. Yaptırımlarla özellikle Rus ekonomisi hedef alınırken, Rus devletine ve Rus oligarklara ait Avrupa ve ABD'deki mal varlıklarına birer birer el konuyor. Rusya'ya yönelik son yaptırım hamlesi ise komşu ülke Yunanistan'dan geldi.

rus tankerlerine el kondu.2 4d49d

250 METRE UZUNLUĞUNDA...

Yunanistan, Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle AB ve NATO tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Eğriboz Adası açıklarında bir Rus tankerine el koydu. Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, el konulan Pegas adlı ham petrol tankerinin adadaki Karistos sahil kasabası açıklarında durdurulduğu belirtildi. Tankerin 250 metre uzunluğunda ve içinde 19 Rus denizcisinin bulunduğu belirtiliyor.

rus tankerlerine el kondu.manşet b9c29

AB'DEN 5 YAPTIRIM PAKETİ...

Avrupa Birliği, 8 Nisan'da Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketini onaylamıştı. Yeni yaptırımlar çerçevesinde AB ülkelerinin limanlarının Rus gemilerine kapatılmasına karar verilmişti.

RUSYA'NIN EKONOMİSİ HEDEF ALINIYOR...

ABD ve AB'nin öncülüğünde yaptırım kıskacına alınan Rusya, ekonomik olarak tarihi bir sınav veriyor. Dış dünyayla bağları kesilen Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ülkenin ekonomisi hedef alınıyor.

RUS OLİGARKLARIN YATLARINA EL KONDU...

Batılı ülkeler daha öncede birçok Rus oligarkın lüks yatlarına yaptırım uyguladı. Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus milyarderlerin, milyonlarca dolar değerindeki yüzen sarayları bulundukları ülkelerde el kondu.

PUTİN: YAPTIRIMLAR BAŞARISIZ OLDU...

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı dün yaptığı konuşmada yaptırımlarla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Batı'nın yaptırımlarının başarısız olduğunu belirten Putin, "Son dönemde ekonomi için en önemli olumsuz faktörün, Batılı ülkelerden gelen yeni yaptırım baskısı olduğu aşikar. Hesapları, ülkemizdeki mali ve ekonomik durumu hızla baltalamak, piyasalarda paniğe ve bankacılık sisteminin çökmesine neden olmak ve mağazalarda büyük çaplı ürün açığına yol açmaktı. Fakat Rusya'ya yönelik yaptırımların başarısız olduğunu şimdiden emin bir şekilde söyleyebiliriz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler