head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

Rusya'nın saldırısından kaçarak diğer ülkelere sığınmak üzere Slovakya'ya gidenler arasında öyle biri vardı ki kahraman ilan edildi. 11 yaşındaki Ukraynalı küçük çocuk tek başına sınırı geçti ve Slovakya'ya ulaştı... 

Ailesi Ukrayna'da kalmak zorunda olan 11 yaşındaki çocuk eline yazılan telefon numarası ile 1000 km yolu tek başına geçerek Slovakya'ya ulaştı. Slovak makamlar küçük çocuğun fotoğrafını 'gecenin kahramanı' notu ile paylaştı.

Uzunca süre yaşanan gerginlikten sonra dünyanın korkulu rüyası savaş gerçek oldu. Rusya-Ukrayna savaşı 12. gününde devam ederken dünya bölgede yaşanan insanlık dramını izliyor. 24 Şubat'ta başlayan Rus işgali sonrası BM raporlarına göre 1,2 milyondan fazla sivil Ukrayna'yı terk etti, bu sayının önümüzdeki günlerde 1.5 milyonu bulması bekleniyor.

Ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan insanların acı hikayeleri günlerdir farklı haberlere konu oldu ancak günün kahramanı 11 yaşındaki küçük bir çocuk oldu.

SLOVAKYA PAYLAŞTI: GECENİN KAHRAMANI...

Ukrayna'nın güneydoğusundaki Zaporizhzhia kentinden 11 yaşında bir çocuğun Slovakya'ya tek başına geçtiği öğrenildi. Slovak makamları Ukrayna sınırını tek başına geçtiğini söyleyen küçük çocuğun fotoğrafını sosyal medya hesaplarında paylaşarak 'gecenin kahramanı'na selamlarını sundular.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler