head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 03 Mayıs 2024

ABD Başkanı Biden, ulusal güvenlik konseyini Ukrayna’daki gelişmeler gündemiyle topladı. Yaptığı açıklamada Biden, "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" dedi. Biden, Rusya'nın dolar, yen ve euro ile işlem yapamayacağını duyurdu...

ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik konseyinin ardından ABD ve müttefiklerinin Rusya'ya uygulayacağı yeni yaptırımları duyurdu. Joe Biden, "G7 liderleri Rusya’ya sert ve yıkıcı yaptırım paketleri üzerine anlaştı" dedi.

bidenden açıklama 2 a5102

Biden, "Rusya ordusunun finansmanını kısıtlayacağız. Rusya'nın dolar, yen ve euro ile işlem yapması engellenecek" dedi.

Rusların birçok alanda kısıtlamalara maruz kalacağının altını çizen Biden, Rusya'nın yüksek teknolojiye olan erişiminin engelleneceği, buna uzay programının da dahil olduğunu söyledi.

Doğuda bulunan NATO müttefiklerini korumaya devam edeceklerini vurgulayan Biden, "Rusya siber saldırıda bulunursa, ABD cevap verecektir" diye konuştu.

ABD Başkanı Joe Biden, aralarında ülkenin en büyük ikinci bankası VTB'nin de bulunduğu 4 büyük Rus bankasına yaptırım getireceklerini duyurdu.

"ABD güçleri Ukrayna'da savaşmayacak" diyen Biden, "Yaptırımlara Rus elitleri ve ailelerini de ekliyoruz" şeklinde konuştu.

Swift yasağının şimdilik uygulanmayacağını belirten Biden, "Putin ile görüşme planım yok" dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler