head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Komşu ülke İran'da 6,4 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem! Bir kişi hayatını kaybetti... 

Komşu ülke İran, 6,4 büyüklüğündeki depremle sarsıldı...

Aynı bölgedeki 6,4 büyüklüğündeki depremden 1 dakika sonra 6,3 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha yaşandı. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi, depremin merkez üssünü Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm ilçesi olarak açıklarken, ilk bilgilere göre 1 kişi hayatını kaybetti. Depremin yaşandığı fay hattı ise Türkiye'nin doğusuna kadar uzanıyor.


İran'ın Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm ilçesinde birer dakika arayla 6,4 ve 6,3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezinden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Hürmüzgan eyaletine bağlı Keşm ilçesi Laft bölgesi olan deprem, yerel saatle 15.37'de kaydedildi. Depremin 10 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. 

BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ...


Yerel medyada yer alan haberler e göre, deprem sonucu elektrik direğinin düşmesi nedeniyle 1 kişi hayatını kaybetti.

 

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİN'DE DE HİSSEDİLDİ...
6,4 ve 6,3 büyüklüğündeki depremler Basra Körfezi'nin karşısındaki Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

FAY HATTI TÜRKİYE'YE UZANIYOR...
Hint Okyanusu'nun Yemen açıklarında ikiye ayrılan dev fay hattı, Umman Denizi'nden geçerek İran topraklarına giriyor. İran'ın batısından ilerleyen fay hattı, Irak'tan sonra Türkiye'nin doğusunda son buluyor.

HAT, SON YILLARDA OLDUKÇA AKTİF...
Türkiye'de Bingöl'e kadar sokulan büyük fay hattı, son yıllarda fazlasıyla aktif. Kasım 2017'de Kirmanşah'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki depremde 500'den fazla insan hayatını kaybetmişti. 2018'de ise yine Kirmanşah'ta gerçekleşen 6 büyüklüğündeki sarsıntı beş ülkede hissedilmişti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

Gazeteler