head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Afganistan’ın başkenti Kabil’de 3’üncü patlama; Çok sayıda ölü var...

KABİLDE PATLAMALAR 2 38aef
Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı yakınındaki iki patlamanın ardından kentte bir patlama daha meydana geldi. Patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 60’a, yaralıların sayısı ise 140’a yükseldi.

Öte yandan bombalı saldırıyı sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü IŞİD üstlendi.

KAN 35bb1

Taliban'ın yönetimi ele geçirmesi sonrası tahliyelerin gerçekleştirildiği Kabil'de peş peşe patlamalar meydana geldi. İlk patlama Kabil Havalimanı bölgesinde ikincisi ise Abbey Kapısı’na kısa bir mesafedeki Baron Hotel'de meydana geldi. Onlarca yaralı ve ölü hastanelere taşınırken bölgeden 3. bir patlama haberi daha geldi. Ölü sayısının 60'ı aştığı yaralı sayısının 140 olduğu bildirildi. Ölenlerin 12'si ise ABD askeri...

Afganistan'ın başkenti Kabil'de havaalanı yakınlarındaki 2 bombalı saldırının ardından, kentte yeni bir şiddetli patlama daha meydana geldi.

Kabil'deki AA muhabiri, havaalanı yakınlarındaki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ve yaralananların götürüldüğü İlk Yardım Hastanesinde beklediği sırada, şiddetli bir patlamayla sarsıldıklarını bildirdi.

Al-Jazeera, ilk iki bombalı saldırıda ölü sayısının 25, yaralı sayısının 90 olduğunu duyurdu.

Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahid, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, saldırıyı "güçlü bir şeklide" kınadıklarını ve olayın "ABD güçleri tarafından güvenliğin sağlandığı alanda" meydana geldiğini bildirmişti.

Associated Press, ismini paylaşmayan ABD'li yetkililerin, saldırıların kesinlikle İŞİD tarafından gerçekleştirildiğine inandıklarını aktarmıştı.

SALDIRILARI İŞİD ÜSTLENDİ...

Afganistan’ın başkenti Kabil’de düzenlenen bombalı saldırıları sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan terör örgütü İŞİD üstlendi.

 

 

 

 

 

 

 

 KAYNAK: Ajanslar

 

 

Gazeteler