head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Coronavirüs salgını İngiltere'deki Türklere de sıçradı. Şu ana kadar 4 Türk vatandaşının Coronavirüsten dolayı yoğun bakımda olduğu, iki ailenin de karantinaya alındığı öğrenildi...

Dünyayı sarsmaya devam eden (Covid-19) Koronavirüsün etkisi İngiltere’de de hızla artarken, Londra ve Cambridge’de 4 Türkiye kökenli vatandaşın testleri de pozitif çıktı.

Londra Gazete’nin internet sitesinde yer alan habere göre; ilk vaka Cambridge kentinde ortaya çıktı. Gazetenin koronavirüs ile ilgili bir haberinin altına yorum yazan R.U. adlı takipçi, Cambridge’de yaşayan dayısına geçen Çarşamba koronavirüs teşhisi konduğunu belirtti.

LONDRA'DA İLK VAKA...

Türkiye ve Kıbrıs kökenli toplumun yoğun olarak yaşadığı Londra’da ise şu ana kadar 3 ayrı vaka tesbit edildi. Biri Croydon bölgesinde diğer ikisi ise kuzey Londra’nın Tottenham ve Harringay bölgelerinde olmak üzere, yaşları 55 ile 70 arasında üç Türk vatandaşının koronavirüs teşhisinde üç ayrı hastanede yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Bu vakalardan ikisinin ailesi de sağlık ekiplerince teste tabi tutularak karantinaya alındı.

Vakalardan ikisinin İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi’nde bir cenaze anma töreninde vuku bulduğu öğrenildi.

Olay, Londra Cemevi’nde çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştiren yetlililerce de doğrulandı.

CEMEVİ KARANTİNA NEDENİYLE KAPATILDI...

Olayın ortaya çıkması üzerine İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi bir açıklama yaparak, koronavirüse karşı korunma önlemleri doğrultusunda dezenfekte amacıyla Londra Cemevi ve Alevi Kültür Merkezi’ne bağlı derneklerin 12 - 16 Mart tarihleri arasında faaliyetlerinin durdurulduğu duyuruldu.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden paylaşılan İAKM ve Cemevi’nin duyurusu şöyle:

“İAKM ve Cemevi Üyesi Canlarimiza ve Kamuoyuna Duyurumuzdur!

Dünya genelinde hızla yayılan Coronavirus'a karşı korunma ve alınması gereken önlemler doğrultusunda İAKM ve Cemevi olarak N8 0DD adresinde ki yerimizi üyelerimize ve misafirlerimize kapatarak NHS in uyarı, korunma talimatları ve toplumun ortak kullandığı alanların dezenfekte edilme yöntemlerini dikkate alarak12 Mart-16 Mart tarihleri arası kapalı tutup ilaçlama işlemlerini gerçekleştirecektir.

Toplum sağlığının ancak temiz ve de uygun dezenfekte edilmiş ortamdan başlayacağına inanan İAKM ve Cemevi Başkan’ı Zeynel Akdogan ve yönetim kurulu üyeleri ‘canlarımıza önce CAN’ diyerek, tüm sivil toplum örgütlerinin de bu dogrultuda hareket edeceğine inanıyoruz.

İAKM ve Cemevi Yönetim Kurulu”

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler