head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile barına silahlı saldırı düzenlendi. İki silahlı saldırgan tarafından düzenlenen saldırıda 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi...

10 ÖLÜ VE 5 YARALI BİLGİSİ GELDİ...

Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 10 kişi yaşamını yitirirken, 5 kişi de ağır yaralandı. Annesini öldürüp intihar eden saldırganın “yabancı düşmanı” saiklerle hareket ettiği, olayın “terörist saldırı” şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi. Almanya İçişleri Balkanlığı silahlı saldırganın 43 yaşında bir Alman olduğunu açıkladı. Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Aydın, saldırıda 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

 HANAU SALDIRISIreRJ RJnkUihZUeztfHcxQ 7b19d

 Almanya'nın Hanau kentinde iki nargile kafeye silahlı saldırı gerçekleştiren saldırganın aşırı sağcı Tobias R. olduğu iddia edildi. Polis saldırganın yanında bir ceset daha buldu.

ALMAN KATİL KATİLİN RESMİ82uQRwhN5E2TkM0iC0Jlaw a8e22

 Alman Katil Tobias Rathjen 72 yaşında ki Annesini de öldürdü ve olaylardan sonra intihar etti.

Almanya İçişleri Bakanı saldırganın annesini öldürüp intihar ettiğini açıkladı. Almanya’da 10 kişiyi öldüren saldırganın “yabancı düşmanı” saiklerle hareket ettiği, olayın “terörist saldırı” şüphesiyle soruşturulduğu bildirildi.

ALMAN KATİL SİLAHL17RTLyP Eyao 1Cxs5IfQ de033

 

5 TÜRK VATANDAŞI HAYATINI KAYBETTİ...


Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini söyledi.

Aydın, "Bir kafeye, bir de büfeye, aşırı sağcı neo-nazi ideolojiye sahip saldırgan tarafından terör saldırısı düzenlendi. Şu ana kadar gelen, elimizdeki bilgilere göre 5 kurbanımız var. Toplamda 10 insanı katletti, sonra da kendisi ve annesiyle birlikte gece yarısı öldüğü haberleri var" diye konuştu.

ALMAN KATİLKRSEak6qL0ai9z879izc9Q 04d74

 

 

 

KAYNAK:Ajanslar

Gazeteler