head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

 

Rusya’nın başkenti Moskova’da bir konser salonuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda en 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100 kişiden fazla insanın da yaralandığı bildirildi...

moskovada saldırı 2 8ac62

Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir konser salonuna silahlı kişilerce düzenlenen saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 100’den fazla kişinin de yaralı olduğu aktarıldı.

Moskova'nın "Crocus City Hall" adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda, en az 3 kişi oldukları belirtilen silahlı kişiler etrafa ateş açtı.

RIA Novosti haber ajansına göre, savaş kıyafeti giymiş en az üç kişinin silahla ateş ettiğini söyledi.

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde, saldırı sonucunda ölü ve yaralıların olduğu görülüyor.

Konser salonunun yer aldığı binada yangın da çıkarken olay yerine çok sayıda güvenlik gücünün sevk edildiği bildirildi.

Acil Durumlar Bakanlığı'nın Moskova Bölge Genel Merkezi'ne bildirdiğine göre, yaklaşık 100 kişi itfaiye ekipleri tarafından konser salonundan çıkarıldığı öğrenildi. Crocus City’de kriz merkezi oluşturuldu, tüm güç ve araçlar olay yerine yönlendirildi.

 

 

SALDIRININ ARDINDAN BİNADA İKİ PATLAMA YAŞANDI VE ÇATIŞMA ÇIKTI

Sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde, konsere giden büyük bir kalabalığın salondan kaçmaya çalıştığı ve ardından silah seslerinin duyulduğu görülüyor.

İNSANLAR MAHSUR KALDI

Rus basını, yangının binanın büyük bir kısmını kapladığını, içeride ve binanın çatısında hala insanların mahsur kaldığını. Olay yerine 50'den fazla ambulans ekibi gönderildi.

Saldırının ardından başkentteki tren istasyonlarında güvenlik önlemleri artırıldı.

ABD'DEN AÇIKLAMA: UKRAYNA'NIN KARIŞTIĞINA DAİR DELİL YOK

Beyaz Saray, Moskova’daki saldırıyla ilgili olarak “görüntülerin korkunç” olduğuna dair bir açıklama yaptı.“­Düşüncelerimiz kurbanlarla” denilen açıklamada Moskova’daki ABD’lilerin bulundukları yerlerde kalmaları istendi.Beyaz Saray, saldırılara şu an için Ukrayna’nın karıştığına dair bir delil olmadığını ifade etti.

 

 

HAFTA SONU ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, yaptığı ilk açıklamada “büyük bir trajedi yaşandığını” kaydetti. Saldırıda ölenler olduğunu doğrulayan Sobyanin, taziye dileklerini bildirdi.

 

Sobyanin Moskova'da tüm büyük ölçekli spor, kültür ve diğer kamu etkinliklerinin iptal edileceğini söyledi.

Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova, olayı bir terör saldırısı olarak niteledi.

WASHINGTON UYARMIŞTI

ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, 8 Mart’ta Rusya'nın başkentinde aşırılıkçıların büyük bir saldırı planı yaptığını belirterek vatandaşlarını uyarmıştı.

"Elçiliğimiz aşırılık yanlısı grupların Moskova'da konser gibi büyük etkinliklere saldırı planlarıyla ilgili raporları takip ediyor. ABD vatandaşlarının gelecek 48 saat içinde kalabalık etkinliklerden uzak durmaları tavsiye edilir" denilen açıklamada, saldırı planıyla ilgili detay verilmemişti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Crocus City’de yaşanan saldırıya ilişkin Putin'e bilgi verildiğini kaydetti. Peskov, Putin'in  tüm servisler aracılığıyla sürekli olarak olup bitenler ve alınan önlemler hakkında bilgi aldığını, gerekli tüm talimatları verdiğini söyledi.

TÜRKİYE SALDIRIYI KINADI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov le telefonda görüştü. Fidan, Moskova'da gerçekleşen saldırıyı kınadı.

MEDVEDEV: HEPSİ TERÖRİST OLARAK BULUNUP ACIMASIZCA YOK EDİLMELİDİR

Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, Rusya'nın başkenti Moskova'da konser salonuna düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Teröristler yalnızca misilleme amaçlı terörden anlarlar. Şiddete güçle karşılık verilmediği, teröristlerin toplu infazları ve ailelerine yönelik baskılara ölümlerle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Medvedev, saldırıya ilişkin Telegram hesabından açıklama yaptı. Medvedev, şunları söyledi:

"Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse onlara ve ideolojik ilham verenlere karşı başka türlü davranmak imkansızdır. Hepsi terörist olarak bulunup acımasızca yok edilmelidir. Böyle vahşeti gerçekleştiren devletin yetkilileri de dahil. Ölüme ölüm."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler