head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

Erbil'de Türk diplomatların olduğu restorana saldırı...

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de, Türk konsolosluk çalışanları yemek yediği restoranda silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit olurken, bir Irak vatandaşı da hayatını kaybetti.
Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı.

DOĞRUDAN HEDEF ALINDILAR

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı. Saldırı sonucu bir Türk diplomat olay yerinde şehit oldu, bir Irak vatandaşı da hayatını kaybetti.

Şehit edilen Türk diplomatın naaşının otopsi için ambulansla hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Erbilskdbsadasdasd 1d38e

TÜM YOLLAR KAPATILDI

Erbil Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, "Erbil'deki bir restoranda bugün gerçekleşen silahlı saldırıda bir Türk diplomat ve bir Irak vatandaşı hayatını kaybetti, bir vatandaş yaralandı." bilgisi verildi.

Açıklamada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde bulunan diplomatların can güvenliğinin korunacağı, bölgenin huzurunun kaçmasına izin verilmeyeceği kaydedildi.

Kaçan saldırgan veya saldırganların yakalanması için Erbil'den diğer kentlere giden tüm yolların trafiğe kapatıldığı belirtildi.

 

DIŞİŞLERİ DOĞRULADI

Erbil'de bir konsolosluk görevlisinin şehit edildiğini doğrulayan Dışişleri Bakanlığı, "Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir." açıklamasını yaptı.

erbil 2 asbfasdd 38937

"MENFUR SALDIRIYI KINIYORUM"

Saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Erbil’de konsolosluk çalışanlarımıza yönelik düzenlenen menfur saldırıyı kınıyorum. Saldırıda şehit olan çalışanımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Saldırının faillerinin süratle bulunmaları için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir" ifadelerini kullandı.

"GEREKEN CEVAP VERİLECEK"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, saldırıyla ilgili Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erbil’deki menfur saldırıda hayatını kaybeden konsolosluk çalışanımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Faillerin bulunması için çalışma başlatıldı. Bu hain saldırıyı yapanlara gereken cevap verilecektir" dedi.

Gazeteler