head
2183026 810x458 75f08
Pazartesi, 29 Nisan 2024

 

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Olay sonrası suikast iddiaları güçlendi. Rusya Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğünü açıklarken gelişmeyi İngiliz basını BBC de doğruladı...

 

İHANET 2 b417d

Rus paralı asker grubu Wagner’in lideri Evgeny Prigojin’in de yolcu listesinde olduğu özel jet Rusya’nın başkenti Moskova yakınlarında düştü. Rusya'da yaşanan olay sonrası suikast iddiaları gündeme geldi.

Rus haber ajansı TASS, Tver’de düşen ve 10 kişinin öldüğü özel jette Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in de bulunduğunu bildirdi. Rusya uçakta 3 mürettebat dahil 10 kişinin öldüğünü açıkladı. Wagner’in kurucusu Yevgeniy Prigojin’in öldüğü belirtildi.

 

PUTIN 6b477

PUTİN ''İHANET'' DEMİŞTİ...


Olay sonrası gözler Vladimir Putin'e çevrildi. Rusya'da paralı asker grubu Wagner lideri Prigojin'in başlattığı silahlı isyan sonrası Rusya Devlet Başkanı Putin'in daha önce verdiği röportaj gündem oldu. Putin, Rus gazetecinin "Affedilemeyen nedir?" sorusuna 'İhanet' cevabını vermişti.

 

İHANET 3 287b0

 
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kendi ismini taşıyan bir belgesel film için verdiği röportajda, kendisi ile tartışmaya girmemenin karşı taraf için daha iyi olacağını söyleyerek, "Bunun yapılmaması (karşı taraf için) daha iyi olur elbette" demişti.
 

KAN DÖKÜLMEDİ...

Wagner darbe girişimi sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, devlet televizyonundan halka seslenmişti. Wagner'in isyanının ardından ilk kez konuşan ve "Toplumumuz güçlendi" diyen Putin, kan dökülmesini önleyen Wagner'in komutanlarına ve askerlerine de teşekkür etmişti.

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: TASS

 
 
 
 
 
 
 

Gazeteler