head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 13:55

“KALEM KILIÇTAN KESKİNDİR..”MİDİR?

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Yukarıdaki atasözü nü bilmeyen yoktur herhalde.Her türlü kötülüğün ve fenalığın,cehaletten geldiğini de anlatan bu atasözünün;AKP iktidarında geçerliliği kalmadı artık.

 

Ağalık-Şeyhlik-Din sömürüsünün belini büktüğü kara talihli halkımızı;AKP ve Hükümetleri de,İşsizlik ve çaresizlik girdabında,kör-topal bir insan topluluğu haline getirmiş,ve ardından

“Velinimet’iniz benim..”dercesine,kendisine kul-köle etmiştir.

***

“Eğitim şart!”demişti Cem Yılmaz,bir cips reklamında.gülmüştük acı-acı,halimizi anlatan bu konuşmaya..

***

Devletlerin,Kültürlerin yıkılmasında,milyonların ölmesinde,hep bu cehalet başrol oynamadı mı?.

***

Tarihin derinliklerine inin ve oradaki karanlık odalara bir bakın!.Ne kadar bilim adamı-yazar ve şair var ise; o tarihin karanlık zindanlarına atılmış,

deli denilmiş..Horlanmıştır. Ta ki “kör ölünce badem gözlüm olur.”atasözü nün anlattığı gibi,yüzyıllar sonra değerleri anlaşılmış,buluşlarının izinden gidilerek,Teknoloji geliştirilmiştir.Sanat ve Edebiyat gelişmiştir..Sağlıkta ki ve Bilim deki ilerlemeler,onların ışığında bugünlere gelmiştir.

***

Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı da,Orta çağ zihniyetiyle,Atatürk Cumhuriyetinin varlığını,Milli Devleti,Bağımsızlığı ve Milli Birliği savunanları (Vatansever Generalleri-Profesörleri-Aydın ve Gazetecileri-Yazarları..);Uydurma bir örgüt adıyla zindanlara atmış ve Ülkemizin geleceğini karartmış ve sonrasında FETO ve PKK gibi hainlerin gerçek yüzünü görünce “Aldatıldık,yanıldık..”diyerek işin içinden çıkmış ve hainlerin kahpeliğini görememiştir..

***

Cahil-çaresiz-işsiz ve sömürü altında bırakılan halkımıza yaptırılan ve adına da “Demokrasi..”denilen seçim;Cahil adama,-hangi kitabı okuyorsun?!. sorusunu sormaya benzemektedir.

***

Bugünlerde;ABD,İsrail ve İngiltere’nin 100 yıl öncesine dayanan ,Büyük Orta doğu Projesi’nin uygulandığı IRAK-SURİYE-LİBYA-TUNUS-AFGANİSTAN gibi ülkelerde ki insanlarında,birbirlerini bilinçsizce öldürmeleri,kendi milli servetlerini yakıp-yıkmaları,hep bu cehaletten değil midir?

***

Geleceğe dair planları,liderleri ve iktidarları dahi belli olmayan bu insanların;”Arenaya bırakılmış sığırlar gibi..”koşuşturmaları ve birbirlerini ezmeleri,çok düşündürücü ve çok acı..Milyonlarca insanın öldürüldüğü ve kadınlarına her gün tecavüz edildiği IRAK dahi,bu insanlara bir örnek teşkil etmemiş ise,bunun altın da yatan tek gerçek Cehalettir…

***

YÜKSEK SEÇİM KURULUNA!..

Ülkemizde yapılan seçimlerin yanlışlığı..adam kayırmalar bir tarafa;birde seçimden sonra,İllerin, İlçelerin ve hatta Kasaba – Köylerin ve Mahallelerin Cezalandırıldığını ve hizmet götürülmediğini biliyoruz..

Bunu önlemek için;Tüm kasaba ve Köylerin sandıklarını, nüfusu az olan ilçelerin sandıkları ile birlikte,Nüfusu çok olan bir ilçede veya ilde;ortak havuzda birleştirin,ondan sonra sayım yapın ki;vatandaşlar da,iktidar baskısından kurtulsun derim!..

***

Saygılarımla

Okunma 9711 kez
İbrahim AKDAĞ

KOCA ÇINARIN GÖLGESİ

Gazeteler