head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024
Cumartesi, 06 Nisan 2019 15:13

OTOMOBİL VE CEPLERDE Kİ PARA…

Yazan
Ögeyi Oylayın
(0 oy)
Seçim tarihi yaklaştıkça mitinglerde ve televizyonlar da günün gelişmelerine göre söylenen sözleri, karşılıklı atışmaları izliyoruz. Başkanlık sistemine göre milletvekillerinden bakan olmayacağına göre, birinci sıra milletvekilleri bu atışmalarda fazla yer almıyor.

 

İyi Parti genel başkanı Meral Akşener,mitinglerde gençlere ‘cebinde kaç para var’ diye’ soruyor . Cevabı belli 5-10-20 T.L. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘milletin cebindeki paradan sana ne’ diye laf atıyor. Meral Akşener den cevap;’ Ayıp be ayıp, siyasetçinin en büyük görevi, vatandaşın cebindeki paarayla ilgilenmektir’ dedi. ‘ben bakan çocuklarıyla değil vatan çocuklarıyla ilgileniyorum’ diyerek yeni bir slogan daha ortaya çıkardı.

Türkiyenin ilk yayın kurumu olan, devlet televizyonu TRT nin tarafsızlığını yitirdiğini, vatandaşın ödediği vergiler ve kesintilerle yayın yapan bu kurumun muhalefete yer vermediğini, kendilerine 38 saniye yer veren TRT yi satacağını söyledi. Eğitimdeki farklı okul uygulamasına son vereceğini söyledi.

CHP nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’de söylevleriyle ilgi çekmeye başladı. Partililere seçim günü‘tatile gitmek yok’ dedi. Bir televizyon kanalında yerli otomobil üretimi için ’20 yıl önceydi’ dedi ve karşı olduğunu söyledi. Sonrasında seçim otobüsü üstünden ‘ben beynini yapmaktan söz ettim, otomobili robotlarla yapmaktan söz ettim’ diyerek Tayyip Erdoğan’ın Almanya’daki otomobil fabrikasını görmesini tavsiye etti. Köprüler yaptıklarını söyleyen Erdoğan’a cevaben ‘Dördüncü köprüyü de ben yaparım ne olmuş yani’ dedi. Kılıçdaroğlu, ‘sosyal devlet fakir fukarayı düşünen devlettir. İran, Irak, Suriye ile birlik oluşturup, kendi derdimizi kendimiz çözmeliyiz’diyor.

MHP genel başkanı Devlet Bahçeli, muhalifleri suçlamaya devam ederek, Kirli tezgah ve hedefleri bertaraf edeceğiz diyor. Açıklanan seçim beyannamesinde vatandaşlara dönük ekonomik iyileştirme vaadleri var. Esnafı yok eden AVM ve zincir marketler ile belediye işletmelerine yönelik tedbirler alınacağını açıkladı. Bu durumda AVM sahipleri ve çalışanlardan oy alması güç olacak. Yazdığım bu köşe yazısı tarihine kadar, ülkenin ilerlemesi için ne gibi yatırımların yapılacağını söylemedi.Dış politika konusunda veya Türk dünyası ile ilgili ne gibi adımlar atılacağını belirtmedi. Belki de bu konuları Cumhur ittifakındaki büyük ortağa bıraktı.

Bu seçim sürecinde bizi gülümseten daha birçok yeni şey görüp öğrenip yeni sloganlar duyduk. Birkaç misal verirsek; Meral Akşener’in topladığı yemeni ve eşarpların Çankaya’da oluşturulacak bir müzede barındırılacağını öğrendik. Anadoluda taze gelinin yemenisini ortaya attığı zaman kavgayı bitirdiğini öğrendik. Siyasetçinin Tv. deki şov programları gibi kürsüye bisikletle çıkabileceğini gördük. Halk dilindeki HEEEY şeklindeki naranın EEEEY olarak değiştirildiğini duyduk.

KABAHATİ GELİN ETMİŞLER KİMSE ALMAMIŞ, denildiği gibi FETO ile hiçbir siyasetçinin merhabası olmadığını öğrendik. Aday adayı olup listelere giremeyen veya istediği sıralamayı göremeyenlerin isyanlarına, hatta yaptığı yardım ve harcamalarını tazmin etmek isteyenlere şahit olduk.

Tabii biz eskilerin alışık olduğu gibi, siyasetçilerin ortaya çıkmasıyla gazetelerine, dergilerine haber röportaj yapmak için, abone ve reklam almak için gidip gelen ama eli boş dönen gazetecileri yine izledik. Bu durumda İSTEYENİN BİR YÜZÜ VERMEYENİN İKİ YÜZÜ demekten başka bir söz bulamıyorum.

Cengiz Savaşeri

Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

 

Okunma 10190 kez
Cengiz SAVAŞERİ

SİVRİ KLAVYE

Gazeteler