head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024
Cumartesi, 08 Haziran 2019 16:15

Dünyaya Yön Verenler BİLDERBERG'de

Yazan
Ögeyi Oylayın
(12 oy)
Biz dokuz günlük Ramazan Bayramı tatiline başlarken Avrupa'nın geleceğinin belirlendiği BİLDERGBERG toplantıları 31 Mayıs 2019'da İsviçre'nin Montrö kentinde başladı. Sanayi, finans, akademi, medya dünyasının önemli liderleri ve uzmanları bir araya geldi.

67. Bilderberg toplantılarına Donald Trumph'ın damadı J.Kushner, Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Satya Nadella, eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger... gibi pek çok kişi katıldı.

Dünyada üretilen toplam varlığın yüzde 82’sine sahip olan ultra zenginler kulübü Bilderberg, 1954 yılında Hollanda 'da kuruldu. Toplantının yapıldığı otelden adını alan kulüp Avrupa siyasetini dizayn etmek amacıyla oluşturulmuştur.

Avrupa dolayısı ile dünyaya yön veren Bildergberg toplantılarının katılımcılarının adları ve toplantının gündemi basın ile paylaşılır. Ama bu toplantıların içeriği saklıdır.Toplantının detayları hakkında dışarıya bilgi verilmez. Dünyanın utra zenginlerinin kulübü Bilderberg toplantıları bu hafta başında sona erdi.

Bilderberg toplantılarına katılım(davet) çok önemlidir. Bilderberg toplantılarına katılan kişiler daha sonraki süreçte önemli mevkilere gelirler. Kimler mi? Tony Blair, Bill Clinton, Mustafa Koç, Ali Babacan...

İngiliz Kraliçesi tarafından Bilderberg toplantılarına Türkiye'den davet edilen ilk isim Selahattin BEYAZIT’tır. Beyazıt’tın önerisi ile sonraki dönemlerde KOÇ ailesi bu kulübün icra kurulu üyesi olmuştur. Koç ailesinden Suna KIRAÇ, Mustafa KOÇ ve şimdi Ömer Koç.

Bilderberg toplantılarına bu sene ülkemizden Koç Holding CEO’su Ömer KOÇ, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal ÇEVİKÖZ, Koç Üniversitesi öğretim üyeleri Metin SİTTİ ile Selva DEMİRALP ve Özyeğin Üniversitesi’nden Evren Balta PAKER katıldılar.

Bu sene Bildergberg toplantılarının başlıkları ise hayli ilginçti; Avrupa’nın geleceği, Brexit, Çin, Rusya, Sosyal Medyanın Silah olarak kullanımı. Dünyada gittikçe görünür hale gelen mücadele alanları Bildergberg toplantılarının konularına da etki etmiş.

Türkiye'deki katılmcıların alanlarına bakılacak olursa toplantıların ana maddelerinden birisi de Türkiye olmalı. Eski Moskova Büyükelçisi Ahmet Ünal Çeviköz, Amerika ve Türkiye ekonomi politikalarını iyi bilen Selva Demiralp, Yapay zekâ ile ilgilenen Metin Sitti ve Sosyal medya konusuna hakim sosyolog Evren Balta Paker.

Son altı aydır seçimlerle meşgul olan Türkiye'nin ekonomisinin iyi olmadığı bilinen bir gerçek. İstanbul seçimleri ile yoğunlaşan ülkemizin siyasetçileri ve vatandaşları Türkiye ile ilgili Bilderberg'de neler konuşulduğunu merak edecekler mi? Toplantıda alınan kararların ülkemizin siyaset, ekonomi, sosyoloji, sağlık vb alanları nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

BİLGİ GÜÇTÜR.

Bol okumalı günler Op. Dr. Ali DULUM

kitap önerisi:Ali KUZU, Hedef Dünya Egemenliği, Kariyer yayınları, 2015

#technology#science#digital weapon#thinking machine #neuroscience #Trilateral Commision #Bilderberg

Okunma 14869 kez Son Düzenlenme Cumartesi, 08 Haziran 2019 16:18
Ali Dulum

DAĞARCIK

Gazeteler