head
2183026 810x458 75f08
Salı, 16 Nisan 2024

 

Akaryakıt zamlarının ardından gereken desteği alamadıklarını söyleyen Alanyalı otobüs şoförleri yarından itibaren çalışmayacaklarını açıkladılar ama bu akşam saatlerinde bu kararlarından vazgeçtiler...

ALANYA HALK OTOBÜSÜ KOOPERATİF BAŞKANI KERİM AKILLI VE OTOBÜS ŞOFÖRLERİ İSYAN ETTİ VE KONTAK KAPATIYOR...

Alanya Güneşi Gazetesi ve web tv üzerinden canlı yayın ile;
Antalya Büyükşehir Belediyesine Bağlı Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi üyeleri yarın kontak kapatıyor...
İki Üniversitenin olduğu ,dünyaya açılan turizm kenti Alanya da, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve ekibinin vurdumduymazlığı, Alanya halkının ve Üniversite öğrencilerinin;hatta şehre gelen turistlerin mağdur olmasına sebep olacak. Şeklinde ki anons haberimiz  ve Alanya da ki güçlü medya bu sesi haber olarak yayınlayınca, Antalya Büyükşehir yetkilileri ve Başkan Böcek, Alanya da  Kooperatif BaşkanI Kerim Akıllı'yı arayıp uzlaşma yoluna gitti.

kontak kapatacaklardı 1 e3a08

Alanya Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Kerim Akıllı, bugün saat 16.00'da bir basın açıklaması yaparak bugünden itibaren kontak kapatacaklarını açıkladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kendileri ile görüşmediğini belirten Başkan Akıllı ve üyeleri, ne zaman elle tutulur bir sonuç alırlarsa o zaman çalışmaya başlayacaklarını, grevlerinin ucunun açık olduğunu belirtti.

kontak kapatacaklardı KERİM AKILLI effda

‘BÜYÜKŞEHİR ÇÖZÜM ÖNERİLERİNE KULAK TIKADI’...

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin kendileri ile görüşmeye yanaşmadığını belirten Başkan Akıllı, “Bu hususta Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı ve Kaymakamlık ile uzun süre birçok görüşme yapılmış olmasına rağmen müspet hiçbir sonuç elde edilememiştir. Biz yalnızca kooperatif üyeleri olarak uğramakta olduğumuz zararımızı durduracak, halkımızı da mağdur etmeyecek çözümler üretmek istedik. Ancak Antalya Büyükşehir Belediyesi kooperatifimizi yalnızlığa itmiş, ürettiğimiz bütün çözüm önerilerine kulak tıkamıştır. Antalya merkezinde faaliyet gösteren halk otobüslerine birçok ekonomik ayrıcalık tanınmış, Alanya ulaşımını üstlenen kooperatifimiz hayati sorunlarıyla baş başa bırakılmıştır. Kooperatif olarak Alanya halk otobüsleri fiyat tarifesinin güncellenmesi, işletmecilerimizin zarar etmekten kurtulması, halk otobüslerinin yeniden hem halka hem işletmeciye yararlı hale getirilmesi talebimiz mevcuttur. Taleplerimiz kapsamında müzakere edilinceye ve müspet bir sonuç alınıncaya kadar kontak kapatacağız. Bu ucu açık bir süre. Ne zaman ki bizimle görüşmeyi kabul ederler, sıkıntılarımızı dinlerler biz her türlü çözüme de varız” şeklinde konuştu.

kontak kapatacaklardı 2 0d540

SONUÇ ALANA KADAR KONTAK KAPALI...
Artık üyelerimiz için otobüs çalıştırmak çileye dönüştüğünden ve sürekli olarak üyelerimizin zararına sebebiyet verildiğinden, SS. 197 No’lu Alanya Halk Otobüsleri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi üyeleri olarak fiyat tarifesi güncellenmesi talebimiz yerine gelip ciddi bir şekilde Alanya ilçesi halk otobüsleri fiyat tarifesinin güncellenmesine ilişkin müzakere edilerek, müspet bir sonuç alınana kadar kontak kapattığımızı ve otobüslerimizi çalıştırmayacağımızı bildiriririz.” şeklinde açıklama yaptı.


DEFALARCA GÖRÜŞÜLDÜ AMA SONUÇSUZ KALDI...
Alanya Minibüsçüler Otobüsçüler ve Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Paşa Özkan da Başkan Akıllı’ nın durumdan oldukça şikâyetçi olduğunu belirttiği konuşmasında, sorunun defalarca görüşülüp sonuçsuz kaldığını söyledi. Özkan, “ Biz bu durumu ben seçildikten sora Ocak ayından bu yana Büyükşehir Belediyesi ile, ilçe başkanımızla, koordinatörümüzle UKOME ile defalarca görüştük. Ama bir türlü sonuca varamadık. Büyükşehir Belediye Başkanı bir türlü bizimle görüşmedi. Burada büyük bir haksızlık var. Antalya 5 ilçe ve Alanya fiyat tarifesine dâhil ediliyor. Fakat Alanya, Antalya ve beş ilçenin aldığını alamıyor. Farklı alıyor. Esnaflarımızın istediği ya bizim fiyatlarımız farklı olsun, veya onların aldığı desteği biz de alalım. Ama ne farklı fiyat veriyorlar, ne de destek veriyorlar. Görüşmek de istemiyorlar.
‘PROTESTO DEVAM EDECEK’...
Büyükşehir ile aynı masaya oturana kadar protestonun süreceğini aktaran Özkan, “ Şu anda anladığım kadarıyla protesto masaya oturuncaya kadar devam edecek. Ben greve en azından Cumartesi başlanmasını istiyorum. Ama esnaf arkadaşlar 5 aydır oldukça mağdur. Kimse elini taşın altına koyup bizimle görüşmüyor. Esnaflarımız çok mağdur olduğu için bir an önce Büyükşehir Belediyesi’nin, UKOME’ nin bizimle masaya oturup bu pazarlığı bitirmesi gerekiyor. Yoksa bu sorun bitmez.

kontak kapatacaklardı 3 71189

‘BÜYÜKŞEHİR’DEN ŞİKAYETÇİYİZ’...
Mahmutlar Halk Otobüsü Kooperatif Başkanı Şükrü Kara ise “ Pandemi girmeden önce Büyükşehir Belediyesi’nin bize vermiş olduğu bir sürü söz vardı. Bize sürekli, “ Daha iyi olacaksınız, daha fazla para kazanacaksınız. Siz rahat olun” dediler. Biz hep rahat olduk. Onların gözüne rahattık ama rahat değildik. Sonuçta pandemi çıktı. Pandemi çıktıktan sonra araç sahipleri, şoförler, çalışanlar hiçbir zaman için evine ekmeğini alıp gidemedi. Benim bankadaki param eridi gitti. Şu anda mazotçuya borçlanıyorum. Bugün benim 30 bin TL mazotçuya borcum var. Mazota da zam gelirken Büyükşehir’in bize yapmış olduğu hiçbir şey yok. Büyükşehir’den aşırı derecede şikâyetçiyiz. Büyükşehir’in kendi kendine ceza vermesi lazım. Bizi çağırıp neden konuşmuyor?

 

kontak kapatacaklardı 4 9e3f3

‘KİMSE ZARAR EDİP DE AÇIK BEKLEMEZ’...
“Biz kartlı sistemle çalışıyoruz. Benim arabama 30 kişi bindi, önceki gün 20 tanesi bedavaydı. “ diyen Kara, “Sonra şoför sinirli diyorlar. Evet, sinirliyim. 30 kişiden 20’si bedava biner mi ya! Ben 6.70 liraya götürüyorsam neden Konaklı’ daki insan 8 liraya götürüyor? Biz buna mecburuz. Bu saatten sonra geri dönüşü olur mu? Bunun geri dönüşü bizim maliyetimiz hesaplanacak, istediğimiz rakamlara ulaşacağız. O zaman çalışmaya başlarız. Biz özel halk otobüsüyüz. Yani lastiği ben alıyorum, vergiyi ben ödüyorum. Özel sektörde hiç kimse aylarca zarar edip kapısını açıp beklemez. İsyanımız özellikle Muhittin Başkan’ın bizi muhatap almaması. Muhatap alırsa bizim başımızın üzerinde yeri vardır. Biz kartlı sistemden çıkacağız. Kartlı sistemde Eylül’e kadar sözleşmemiz kaldı” dedi

HALK OTOBÜSÜ 68476

VE AKŞAMA DOĞRU ANLAŞMA SAĞLANDI...

Gazetemizi arayan Kooperatif Başkanı Kerim Akıllı,Antalya'dan Başkan Muhittin Böcek ve ekibinin kendilerini arayıp dinlediklerini ve anlaşma sağladıklarını; böylece kontak kapatma eyeleminden vazgeçtiklerini belirterek Gazete ve Televizyonumuz ile duyarlı ve güçlü Alanya Basınına ,sorunları dile getirdikleri için teşekkür etti.

BİR AÇIKLAMA DA CHP ALANYA İLÇE BAŞKANI COŞKUN KARADAĞ'DAN GELDİ...

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan ve ayrıca gazetemizi de arayarak uzlaşma sağlandığı bilgisini aktaran CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, şu ifadelerde bulundu.

KARADAĞ VE BÖCEK İLK d6d0b

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMA TEŞEKKÜRLER…
Alanya’da basın açıklaması yaparak yarın ULAŞIM esnafımızın kontak kapatma eylemini tatlıya bağlamıştır.
Yarın ve sonrası üniversite öğrencilerimizin
Yapacakları sınavlarında başarılar diliyor ulaşım sorunu yaşamamalarını diliyorum.
ALANYA halkımıza iyi yolculuklar diliyorum.
KURALLI,KİMLİKLİ,PLANLI Bir kent için, SEN BEN YOK BİZ VARIZ

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

 

 

 

 

 

 

 

Gazeteler