head

2183026 810x458 75f08
Pazar, 26 Ocak 2025

Alanya Haberleri

 

ALGC yönetimi, Başkan Ferit Kesen öncülüğünde dün Alanya’da bir dizi temaslarda bulundu...

 

ALGC heyetine çarpıcı açıklamalar yapan AK Parti İlçe Başkanı Tavlı, şehre kazandırılan ve kazandırılması planlanan yatırımlardan söz ederken inşaat ve emlak sektörüne de müjde verdi.

 

Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC), dün bir dizi ziyarette bulundu.

 

Ziyarette ALGC Başkanı Ferit Kesen, Başkan Yardımcısı Mesut İlhan, Genel Sekreter Zeliha Oner, üyeler Ramazan Kurnaz, Vildan Rende ve Kübra Kaş yer aldı. Güne Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Dizdaroğlu'nu ziyaretle başlayan ALGC yönetimi, şehrin gündemine dair güncel gelişmeler hakkında Dizdaroğlu ile görüş alışverişinde bulundu.

 

100 BİN DOLAR MÜJDESİ...

ALGC heyeti daha sonra Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı ve yönetimini ziyaret etti. ALGC ziyareti sırasında Alanya’ya yönelik yapılan yatırımlara dikkat çeken AK Parti Alanya İlçe Başkanı Mehmet Şarani Tavlı, ALGC yönetiminin soruları üzerine inşaat ve emlak sektörüne nefes aldıracak bir gelişmenin sinyallerini verdi. Son zamanlarda ikamet sorunu nedeniyle kan kaybeden sektör için yeni bir düzenleme beklediklerini ifade eden Tavlı, 200 bin dolar olarak belirlenen ikamet alma koşulunun 100 bin dolara çekileceğini söyledi.

 

KAMULAŞTIRMA BAŞLADI...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yürüttüğü Alanya Kuzey Çevreyolu projesinde yonca kavşak taleplerinin karşılık bulduğunu ifade eden Tavlı, projede yer alacak kavşak için Alanya Belediyesi’nin kamulaştırma çalışmalarına başladığını ve bu durumun kendilerini memnun ettiğini belirterek sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Tavlı, Adem Murat Yücel döneminde yonca kavşak talebinin oluşturulduğunu hatırlatarak, Karayolları'nın Alanya Belediyesi’nin kamulaştırma yapmasını istediğini söyledi. Kamulaştırma çalışmalarının seçim sonrasına kaldığını belirten Tavlı, yeni yönetimin de çalışmalara başladığını dile getirdi. Yonca kavşağın yapımı için yaklaşık 100 dönüm bir alanın kamulaştırılması gerektiğini söyleyen Tavlı, üniversite, sanayinin o bölgeye taşınması ve Dimçayı bölgesinde bulunan depolar nedeniyle söz konusu kavşağın önemli olduğunun altını çizdi. Tavlı, “İnşallah çevreyolu projesi bitmeden buraya kavşak yapılacak. Ayrıca tünellerde betonlama ve altyapı çalışmaları bitti. Sadece asfaltlama kaldı ancak bağlantı yolları açılmadığı için faal değil. Buralar da bağlantı yolunu bekliyor” dedi.

 

ALANYA SAĞLIKTA ÖNDE...

 

Kente yapılan sağlık yatırımlarından da söz eden Tavlı, Payallar Devlet Hastanesi projesinin hayata geçmesi ile Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin yükünün hafifleyeceğini söyledi. Ayrıca 50 yatak kapasiteli onkoloji hastanesi ile Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne ek hizmet binası yapılması için de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Tavlı, Alanya’nın tıp fakültesi hastanesi ve diğer sağlık kurumları ile sağlık alanında pek çok ilden önde olduğuna vurgu yaptı.

 

ALGC’DEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ...

Daha sonra Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya İlçe Hizmetleri Şube Müdürü Gazi Öten'i ziyaret eden ALGC heyeti, yeni görevinde Öten’e başarılar diledi. Ziyaret turuna Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya İlçe Başkanı Mustafa Sünbül ile devam eden ALGC yönetimi, Sünbül’ü makamında ziyaret etti. Teşkilat çalışmaları hakkında cemiyet üyelerine bilgi veren Sünbül, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Heyet son olarak geçtiğimiz haftalarda düzenlenen genel kurulla Alanya Muhtarlar Derneği Başkanlığı'na seçilen Rüştü Vural’ı ziyaret etti. ALGC yönetimi Vural’a da 'Hayırlı olsun' dileklerinde bulundu.

 

 

 

HABER: Ayten  YILMAZ

 

ALTSO Başkanı Eray Erdem, İnşaat ve Emlak Sektöründe kısa süreli panik yaşanmasına yol açan ve 14.01.2025 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan; “Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” hakkında açıklamalarda bulundu...

 

Erdem, sanılanın aksine yönetmeliğin 21. Maddesinde Alanya'mızda mülk edinen yabancı uyruklulara elektrik aboneliği alabilmeleri için oturum izni şartı getirilmediğini, Vergi Kimlik Numarası (VKN) ile başvuruların sonuçlanmaya devam ettiğini açıkladı.

 

Yönetmelikte yer alan oturum izni şartı maddesinin kaçak sayılan yabancı uyruklulara yönelik bir uygulama olduğunu belirten Erdem "Çeişitli kaynaklardan yönetmeliğin 21. Maddesi'nin 3. Bendinde yer alan ifadelerin Alanya için sorun teşkil etmediğini müjdeledi.

 

ÇAVUŞOĞLU'NA TEŞEKKÜR...

ALTSO Başkanı, konunun açıklığa kavuşmasındaki desteği ve çabaları için Dışişleri Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na teşekkür etti. Sabah saatlerinde kendilerine iletilen bu konuyu Dışişleri Eski Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'na da ilettiğini açıklayan Erdem, " Sayın Bakanımız sektörü tedirgin eden bu mesele konusında EPDK Başkanımız Sayın Mustafa Yılmaz ile de görüşerek bizlere dönüş yaptı. Endişe edilecek bir durum olmadığını kendisinden öğrendik. Her konuda olduğu gibi bu konuda da desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanımıza teşekkür ederiz" dedi.

 

Öte yandan sektör temsilcileri de yaşanan kaosun mutlu biçimde sonuçlandığını ve yüreklerine adeta su serpildiğini açıkladılar. İnşaat ve Emlak Sektör temsilcileri ayrıca kriz hali devam eden yabancıya mülk satışı konusunda da gerekli adımların atılmasını beklediklerini sözlerine eklediler.

 

 

 

 

HABER: Uğur  AKDAĞ

 

Türkiye dün sabah güne Bolu Kartalkaya’da yaşanan yangın felaketiyle başladı. İhmaller zinciri 76 cana mal oldu. Konaklama tesislerinde yangın güvenliği ve denetimlerin önemine vurgu yapan Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, “Alanya Belediyesi olarak, ilçemizdeki konaklama tesislerinin güvenliği konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz” dedi...

Türkiye'nin en önemli kış turizmi destinasyonlarından biri olan Bolu Kartalkaya’da 12 katlı Grand Kartal Otel'de saat 03.30 sıralarında çıkan yangın ihmaller zinciriyle felakete dönüştü. Ahşap otelde yangın merdiveninin olmaması ve bölgedeki itfaiye eksikliği, can kaybını artırdı. 238 müşterinin bulunduğu otelde çıkan yangında 76 kişi yaşamını yitirdi. 51 kişi de yaralandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Peki Alanya’daki otellerde olası bir felakete karşı yeterli önlemler alınıyor mu? Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ve turizm sektörü temsilcileri konuya ilişkin Yeni Alanya’ya özel değerlendirmelerde bulundu.


‘GÜVENLİK KONUSUNDA BÜYÜK HASSASİYET GÖSTERMEKTEYİZ’...


Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde meydana gelen trajik yangınla ilgili taziye ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Özçelik, yaptığı açıklamada, bu üzücü olayın, konaklama tesislerinde yangın güvenliği ve denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. Başkan Özçelik, Alanya Belediyesi’nin yangın güvenliği konusundaki hassasiyetine dikkat çekerek, “Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki trajik yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu üzücü olay, konaklama tesislerinde yangın güvenliği ve denetimlerin hayati önemini bir kez daha göstermiştir. Alanya Belediyesi olarak, ilçemizdeki konaklama tesislerinin güvenliği konusunda büyük bir hassasiyet göstermekteyiz. İş yeri açma ruhsatı verilmeden önce Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Alanya İtfaiyesi’nden yangına uygunluk raporu alınması zorunludur. Yangın güvenliği uygun olmayan veya yapı kullanma izin belgesi (iskan) bulunmayan tesislere ruhsat verilmemektedir. Ayrıca, iş yeri ruhsatı alındıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Turizm İşletme Belgesi alınması gerekmektedir. Bakanlık, bu süreçte sıkı denetimler yaparak, gerekli kriterleri karşılamayan işletmeleri ruhsat veren belediyemize bildirmektedir. Bu tür durumlarda ruhsat iptali de dahil olmak üzere gerekli işlemler ivedilikle yapılmaktadır. Alanya Belediyesi olarak, ilçemizde hem halkımızın hem de misafirlerimizin güvenliği için, ilgili tüm kurumlarla iş birliği içinde çalışmaya ve gerekli tüm önlemleri almaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Alanya'daki otellerde Bolu alarmı


‘ALANYA’DAKİ 600 KONAKLAMA TESİSİ GÜVENLİ’...


Alanya Turizm Tanıtma Vakfı (ALTAV) Basın Sözcüsü Alper Gencelli, “Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'nde Grand Kartal Otel’de meydana gelen, 76 vatandaşımızın hayatını kaybettiği ve 51 kişinin yaralandığı elim yangın hepimizi derinden üzmüştür. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine sabırlar dilerim. Bu acı olay vesilesiyle, turizm tesislerinde yangın güvenliği önlemleri ve denetim süreçleri hakkında bilgi paylaşmak isterim:

Alanya'daki otellerde Bolu alarmı


1. YANGIN GÜVENLİĞİ DENETİMLERİ...


Yönetmeliklere Uygunluk: Tesislerin, Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik hükümlerine tam uyum sağlaması gereklidir. Bu kapsamda yangın çıkış kapıları, alarm sistemleri, yangın söndürme ekipmanları ve tahliye planları düzenli olarak denetlenmektedir.


İtfaiye Raporu: Tesisler, faaliyete başlamadan önce yerel itfaiye birimlerinden yangın güvenlik raporu almak zorundadır.
Periyodik Kontroller: Yangın söndürme sistemleri, alarm sistemleri ve diğer yangın önleme ekipmanları düzenli aralıklarla kontrol edilmektedir. Bu denetimler, hem Turizm Bakanlığı hem de yerel yetkililer tarafından yürütülmektedir.


2. İŞLETME BELGESİ DENETİMLERİ...


Başvuru ve İlk Denetim: İşletme belgesi almak isteyen tesisler, Turizm Tesislerinin Belgelendirilmesine ve Niteliklerine İlişkin Yönetmelik kapsamında incelenir.


Periyodik Denetimler: Turizm Bakanlığı tarafından düzenli yapılan denetimlerde hijyen, yangın güvenliği, hizmet standartları ve ruhsat geçerliliği kontrol edilmektedir.


Uyumsuzluk Durumu: Denetimlerde tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre tanınır. Ciddi ihlallerde işletme belgesi askıya alınabilir veya iptal edilebilir.


3. ALANYA’DAKİ DENETİM SÜREÇLERİ...


Alanya’da yaklaşık 600 konaklama tesisi bulunmaktadır. Bu tesisler, itfaiye denetim raporu olmadan ruhsat veya işletme belgesi alamaz. Bunun yanı sıra, tesislerin her yıl düzenli olarak iç denetim yapması gereklidir. İç denetim kapsamında şu önlemler alınmalıdır:


Yangın söndürme ve kurtarma ekiplerinin belirlenmesi, yangın merdivenleri ve ekipmanlarının kontrolü, yangın tatbikatlarının düzenlenmesi, diğer güvenlik önlemlerinin eksiksiz uygulanması. Detaylı bilgi, Alanya İtfaiyesi, Turizm İlçe Danışma Müdürlüğü veya ilgili tesislerden temin edilebilir. Ayrıca, yangın güvenlik raporu, işletme belgeleri, yangın ekipman bakım raporları ve personel eğitim sertifikalarının her zaman hazır bulundurulması büyük önem taşımaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Alanya’da dur ihtarına uymayan alkollü motosiklet sürücüsü, polis memuruna çarptı. Kazada yaralanan polis, hastaneye kaldırıldı...

Olay, Fığla Mahallesi’nde gerçekleşti. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri uygulama yaptığı sırada, dur ihtarına uymayan motosiklet sürücüsü O.C.K. (28), B.Ç. (52) isimli polis memuruna çarptı. Çarpmanın etkisiyle polis memuru yaralandı.

Yaralanan polis memurunu gören çevredeki vatandaşlar ve diğer polis ekipleri, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Ambulansla Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan B.Ç.’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. O.C.K.’nın yapılan alkol testinde 1.36 promil alkollü olduğu tespit edildi.

Motosiklet sürücüsü O.C.K., jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

ALGC tarafından düzenlenen ‘Alanya'nın Değerleri’ programının konuğu olan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Alanya’da kış sezonunda bisiklet organizasyonuyla 4 bin geceleme gerçekleştiğini ve bu tür organizasyonların kış turizmine büyük katkı sağladığını belirtti...

Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC) tarafından düzenlenen ‘Alanya'nın Değerleri’ programının bu haftaki konuğu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu oldu. ALGC'de gerçekleştirilen programa, cemiyet üyeleri ve çok sayıda gazeteci katılım gösterdi. Programda, Alanya’nın spor kültürü, bisiklet sporunun gelişimi ve bölgeye sağladığı katkılar üzerine önemli açıklamalarda bulunan Müftüoğlu, Türkiye genelinde bisiklet sporuna yönelik projelere de değindi. ALGC üyeleri ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müftüoğlu, genç yeteneklerin desteklenmesi, spor turizminin geliştirilmesi ve Türkiye genelinde bisiklet sporunun yaygınlaştırılması için hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahsetti.

 

 


‘MÜFTÜOĞLU, ALANYA’DA SPORUN HER ALANINDA ÖNCÜ BİR İSİM’...


Programın açılış konuşmasını yapan Alanya Aktif Gazeteciler Cemiyeti (ALGC) Başkanı Ferit Kesen, “Hepimiz sporun özellikle gençler üzerindeki önemini ve etkisini çok iyi biliyoruz. Bugün, sporun ve sporcunun her zaman yanında olmuş, Alanya’mızın önemli bir değeri olan Sayın Emin Müftüoğlu’nu ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Emin Müftüoğlu, Alanya’da sporun her alanında öncü bir isimdir. Kendisini Alanyaspor’da futbol oynarken tanıdık. Bunun yanı sıra birçok farklı branşta spor yaptı ve destekledi. Alanya’mızın değerli isimlerinden Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Kamil Abitoğlu’nun Süper Lig hakemi olmalarında ve FIFA kokartı almalarında önemli bir rol üstlendi. Ayrıca, kardeşi Adil Müftüoğlu da hem kum futbolunda oyuncu ve teknik direktör olarak görev yapmış hem de Alanyaspor’da futbol oynamıştır. Müftüoğlu Ailesi'nin sporla olan bağı yeni nesillerde de devam ediyor. Emin Bey’in kızı Ayşe Ada Müftüoğlu, uluslararası başarılarıyla Alanya’mızın adını duyurmaya devam ediyor. Müftüoğlu Ailesi, spor camiasında Alanya için önemli bir yer tutmaktadır. Sayın Emin Müftüoğlu, uzun süredir Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı görevini başarıyla yürütmektedir. Bu süreçte yalnızca bir Alanyalı olarak değil, Türk bisikletine çağ atlatan bir lider olarak da gururumuz olmuştur. Başkanlığı döneminde Alanya’nın, bölgenin ve ülkenin tanıtımına büyük katkılar sağlamış, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıç ve bitiş etaplarına Alanya’yı dahil ederek şehrimizi uluslararası bir arenada tanıtmıştır. Bu tanıtımlar sayesinde milyonlarca insan Alanya’yı ve ülkemizi televizyonlarından izleme fırsatı bulmuş, spor turizmi ve kamp turizminin gelişimine büyük katkılar sağlanmıştır. Kendisinin Alanya’mız ve ülkemiz adına yaptıkları için bir kez daha teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz” dedi.

 

 


‘UYUŞTURUCU BAĞIMLILIĞINI ÖNLEMENİN EN ETKİLİ YOLU SPOR’...


Gençlerin uyuşturucu ve kumar bağımlılığını önlemenin en etkili yolunun spor olduğunu belirten Müftüoğlu, “Spor, hayatımın yarısıdır diyebilirim. Dağ bisikleti konusunda da Alanya’da önemli adımlar attık. 2013-2017 yılları arasında Türkiye’nin ilk dağ bisikleti yarışları burada başladı. Bu süreçte uluslararası organizasyonlarda görev aldık ve federasyon başkanlığı yaptım. Spor sayesinde, hayatımın birçok zorluğunu kolaylıkla aştım. Ne yazık ki günümüzde ülkemizde gençler arasında uyuşturucu ve kumar gibi kötü alışkanlıkların arttığını görüyoruz. Bu sorunları önlemenin en etkili yolu, sporu geniş kitlelere yaymak ve gençlerin enerjisini doğru yöne kanalize etmektir. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ve diğer ilgili bakanlıklar, bu konuda çok değerli çalışmalar yapıyorlar. Biz de bu projelere elimizden gelen katkıyı sağlamalıyız. Spor, insan hayatına disiplin, sağlık ve başarı getirir. Sporun yaygınlaştırılması, gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak daha sağlıklı bireyler yetiştirmemize olanak tanır. Alanya’nın ve ülkemizin sporla daha güçlü bir geleceğe adım atmasını temenni ediyorum. Hep birlikte, daha yaşanabilir ve gurur duyulan bir şehir ve ülke için çalışmaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.


‘BENİM TEMEL FELSEFEM HER ZAMAN ÖNCE ALANYA’...


Alanya’da sporun gelişmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Müftüoğlu, “Benim temel felsefem her zaman ‘Önce Alanya’ oldu. Herkesin kendi mahallesine, caddesine, şehrine sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. Şehrin iyi tanıtılması, iyi yaşanır bir hale getirilmesi ve bu sayede ekonomik kazanç sağlanması için çalışmalıyız. 2008 yılı, bisikletin Türkiye’deki popülerliği açısından bir dönüm noktası oldu. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun televizyonlarda yayınlanmasıyla bisiklet sporu çok daha fazla görünür hale geldi. Bugün baktığımızda, satılan yol bisikletlerinin sayısı o döneme kıyasla büyük bir artış gösteriyor. Çevre Bakanlığı, belediyeler ve Sağlık Bakanlığı, bisiklet kullanımını teşvik etmek için önemli projeler hayata geçiriyor. Örneğin, 2013 yılında halk sağlığı için bisiklet dağıtımı yapıldı. Ayrıca Alanya’da da bisiklet yolları hızla yaygınlaşıyor. 2008-2009 yıllarında Alanya, Türkiye’de ilk kez kredi kartıyla bisiklet kiralanabilen bir sistemi hayata geçirdi. Bu, diğer şehirlere de örnek oldu. Şimdi yeni başkanımızla birlikte bisiklet yollarını artırmak ve bu altyapıyı daha da geliştirmek istiyoruz. Mülki idare amirlerimiz ve kaymakamlarımız, Alanya’da sporun gelişimine tarih boyunca çok önemli katkılar sağlamışlardır” şeklinde konuştu.


‘BİSİKLET ORGANİZASYONUYLA 4 BİN GECELEME GERÇEKLEŞİYOR’...


Alanya’da kış sezonunda bisiklet organizasyonuyla 4 bin geceleme gerçekleştiğini ve bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu belirten Müftüoğlu, “Alanya gibi güzel bir şehirde, sporun her geçen gün daha da geliştiği bir ortamdayız. Daha güzel bir Alanya mümkün mü? Elbette mümkün. Spor adına yürütülen çalışmalarda hepimizin desteği çok önemli. Dün sabah bisiklet sezonunun ilk açılışını Gazipaşa yolunda gerçekleştirdik. Ardından, üçüncü lig maçını izledik ve akşamüstü Gençler Balkan Şampiyonası’nın son maçları oynandı. Aynı gün Alanyaspor maçı vardı. Görüyoruz ki Alanya, spor etkinliklerinin yoğun olduğu bir şehir. Bu, sporun ne kadar geliştiğini ve şehrimizin bu anlamdaki potansiyelini ortaya koyuyor. Bu noktada, sadece parasal destek değil, seyirci, kamuoyu, medya ve genel anlamda toplumsal destek de çok değerli. Spor organizasyonlarına ve branşlara sahip çıkmamız gerekiyor. Şu anda voleybolcularımız, bisikletçilerimiz burada. Kış döneminde turizmin durgun olduğu bir zamanda bu organizasyonlar sayesinde otellerde sporcular ve ekipler kalıyor, restoranlarda yemek yiyor, yerel esnafa katkı sağlıyor. Örneğin, bisiklet organizasyonuyla şehrimizde dört bin geceleme gerçekleşiyor. Bu azımsanacak bir rakam değil. Bu organizasyonlar sadece ekonomik açıdan değil, Alanya’nın ulusal ve uluslararası tanıtımı için de çok kıymetli. Birçok takım Alanya’nın spor değerini güçlendiriyor” dedi.


‘ALANYA MEDYASI ÇOK GÜÇLÜ’...


Alanya medyasının gücüne değinen Müftüoğlu, “Spor dışında, medya açısından da Alanya çok önemli bir yerde. Türkiye’de, Alanya kadar güçlü bir yerel medya altyapısına sahip il sayısı çok az. Bunun kıymetini bilmeliyiz. Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Genel Başkanı Mehmet Ali Dim ve onun gibi kıymetli gazeteciler sayesinde Alanya medyası her zaman yenilikçi oldu. Renkli baskıya geçiş günlerinden cemiyetin kendi yerini almasına kadar verilen bu mücadeleler hep takdire şayandır. Bugün geldiğimiz noktada Alanya medyası, Türkiye’nin en güçlü yerel medyalarından biridir. Ancak bunun devam etmesi için hepimiz üzerimize düşeni yapmalı, bu bayrağı daha yükseklere taşımak için çalışmalıyız. Bırakıldığında geriye gitmek kaçınılmazdır. Bu nedenle, Alanya’nın medyasına ve sporuna sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur. Şehrimiz ve ülkemiz için yaptığınız her şey için hepinize minnettarım” dedi.


‘BU TÜR OLAYLAR KABUL EDİLEMEZ’...


Alanya’da geçtiğimiz günlerde yaşanan ve büyük tepki toplayan taksi şoförü ve Kazak bisikletçi arasında yaşanan olayın büyük talihsizlik olduğunu belirten Müftüoğlu, misafirlere karşı daha duyarlı olunması konusunda uyardı. Müftüoğlu, “Bu tür olaylar çok üzücü ve kabul edilemez. Olayın ardından tüm Alanya bu davranışı kınadı ve belediyemiz de gereken adımları attı. Hepimizin misafirlere karşı daha hassas ve dikkatli olması gerekiyor. Artık sosyal medya çağındayız, yapılan her şey kayıt altına alınıyor ve hızla yayılıyor. Bu yüzden herkesin, mesleği ve konumu ne olursa olsun, misafirlere karşı duyarlı olması şart. Bisiklet turizmi ülkemizde giderek gelişiyor ve bu gelişim hem Alanya’ya hem ülkeye ciddi ekonomik kazançlar sağlıyor. Bu tür olumsuzlukların yaşanmaması için daha bilinçli bir yaklaşım benimsemeliyiz. Bu şehirde yaşayan herkes, hangi meslekten olursa olsun, şehrin değerlerine sahip çıkmalı ve sorumluluk almalıdır. Hepimiz misafirlerimize, turistlere ve şehrimize değer katmak için özen göstermeliyiz. Çünkü bu şehir bizim, bu ülke bizim. Hepimiz, daha iyi bir Alanya için elimizi taşın altına koymalıyız” ifadelerini kullandı.

Kış turizmine 'Bisiklet' dopingi


‘BİSİKLET FESTİVALİ KIŞ TURİZMİNE KATKI SAĞLAR’...


Bir gazetecinin Alanya’da dünya veya Avrupa çapında bir bisiklet festivali düzenlenebilir mi? sorusuna da yanıt veren Müftüoğlu, “Daha önce Alanya’da bu tür bir girişim başlatıldı. Ancak bu işler özel sektörün de desteğini gerektiriyor çünkü işin içine finansman giriyor. Yine de festivali düzenlemek isteyen firmaları Alanya’ya yönlendirebiliriz ve biz de elimizden gelen desteği veririz. Bisiklet festivalleri, özellikle kış aylarında turizmin hareketsiz olduğu dönemlerde şehrimize ciddi katkılar sağlıyor. Örneğin, şu anki organizasyon kapsamında yaklaşık dört bin geceleme gerçekleşti. Bu, şehrimizin ekonomisine büyük bir destek anlamına geliyor” dedi.

 

 

 

 

HABER: İbrahim  AKDAĞ

Gazeteler