head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 

ABD'nin Dallas Eyaletinde gerçekleştirilen VEX IQ World Robotic’s yarışmasında ülkemizi temsil eden Alanya Robotik kodlama ekibi Atatürk Anıtı önünde coşkulu törenle karşılandı...

ABD'NİN Dallas Eyaletinde gerçekleştirilen VEX IQ World Robotic’s yarışmasına katılan Alanya Robotik Kodlama öğrencileri büyük  bir başarıya imza atarak hem Alanya’nın hem de ülkemizin gurur oldular. Alanya Robotik kodlama öğrencileri ve öğretmenleri bugün akşam Saat 20:30’da Atatürk Anıtı önünde coşkulu törenle karşılandı. Karşılama törenine çok sayıda vatandaş katıldı. Alanya Robotik kodlama ekibi başta Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür etti.

öğrencileri 2 35e5a

Hocanın ve Alanya Robotik kodlama öğrencilerin açıklamaları bu şekilde; 

Hoca: "Uluslararası Robotik şampiyonasında katılmaya karar verdik ve takımımızı hazırlamaya başladık. Bu süreçte, ilk önce Türkiye’de derece aldık, Türkiye’de çeşitli yarışmalara katıldık ve en sonunda Türkiye şampiyonasında da derece alarak Amerika’da ülkemizi temsil etmeye hak kazandık. Bu süreçte temsil etme hakkı kazandıktan sonra, tabi biliyorsunuz Amerika’ya seyahat etmek kolay değil, maddi ve manevi destekleri olan Alanya’daki tüm büyüklerimize çok teşekkür ediyoruz daha sonra da, ailelerimiz aslında en önce onlar çoçuklarımızın aileleri maddi ve manevi olarak çok büyük fedakarlık gösterdiler. Onların destekleri ile Alanya’daki büyüklerimizin destekleri ile biz Amerika’ya gittik, orada ülkemizi temsil ettik. 800 takım arasında kendi divijınımızda finallere kalma başarısını da gösterdi bu çoçuklar, 10 tane çocuğumuzu tebrik ediyoruz. Sadece gitmekle kalmadık, finallerde de ülkemizi temsil ettik, başarıyla az önce de zaten bize vize almak konusunda da çok destek sağlayan bakanımız bizi görüntülü aradı, çocuklarımız çok mutlu oldular, bizi çok onure etti ona da sonsuz teşekkür ediyoruz. Teknik olarak daha detaylı bilgiyi de Aykut hocam versin.

Aykut Şimay: "Çocuklarımız Amerika’da çok iyi yarıştılar, 800 tane takım vardı, burda gösterdikleri performansın orda çok daha iyisini gösterdiler. Bu da muhtemelen üzerindeki Türk bayrağından dolayı oldu. 800 takımdan son 20 takıma kaldık. Orada eşleşmede büyük bir talihsizlik oldu ama yine de büyük başarı bizim için seneye inşallah kupa ile döneceğiz. Hocamın dediği gibi, Dışişleri Bakanımız çok destek oldu, orada asla yalnız kalmadık, konsolosluklar çok destek oldu bizlere, hem New York hem Dallas’ta destekleri çok hissettik çocuklar da bunu gördüler, zaten seneye inşallah çok daha büyük başarı ile geri döneceğiz, çok teşekkür ediyorum çok sağolun."

Ögrenci: "Biz Amerika’da elimizden gelen her şeyi yaptık başardık, görevimizi yerine getirdik. Orada evet eşleşmelerde talihsizlikler oldu, orada müttefikler de önemli çünkü sadece kendin yarışmıyorsun müttefikin de önemli, müttefiklerin iyi olmazsa sende bir şey yapamıyorsun."

 

 

 

Gazeteler