head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

 

Öğrenci velileri, Alanya'nın Yeşilöz ve Tırılar okullarında taşımalı eğitim ihalesini alan Gazipaşalı şirketin 16 kişilik minibüste 24 öğrenci taşıdığını, üstelik özel otomobil ve motosikletlerle de öğrenci servisi yaptıklarını iddia ettiler...

Alanya Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşımalı eğitim ihalesi sonucu Yeşilöz ve Tırılar'da ihaleleri kazanan Gazipaşalı şirket ile maddi konularda anlaşamayan Alanya'daki 15 servisçinin iki ay önce kontak kapatıp, 'Biz bu işi yapmayacağız" demelerinin ardından şok iddialar geldi.


Servisçilerin kontak kapatması üzerine Alanya Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, servisçiler ile söz konusu şirket yönetimini toplantıya davet edip, krizin aşılmasına katkı sunmuştu. Söz konusu şirketin vaat ettiği ücretleri ödemediği iddiası ile Tırılar ve Yeşilöz okullarına servis yapan 15 servisçi, geçtiğimiz pazartesi günü itibarıyla yeniden kontak kapattı.


Öğrenci velileri "Yeterli aracı bulunmayan Gazipaşalı şirket, taşımalı eğitimde öğrencileri okula getirmek için bir aracı 3 kez servise gönderirken, 16 kişi kapasiteli minibüse ise 24 öğrenci bindiriyor. Öğrenciler kilometrelerce ayakta yolculuk ediyor. Üstelik söz konusu şirket bazı özel otomobil ve motosikletler ile de okula öğrenci getiriyormuş" iddialarında bulundular.


Söz konusu şirket tarafından yapılan okuldan eve, evden okula öğrenci servisini bazı velilerin kamera ile kaydettiği, ilgili bakanlık ve kurumlara da CİMER (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) üzerinden gönderdiği ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KAYNAK: Ajanslar

Gazeteler