head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

ALTSO meclisinde gündem Rusya ve Ukrayna krizinin çözüme kavuşması için Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun üstlendiği ‘Ombudsmanlık’ görevi, Alanya’da yeni 2 tapu dairesi açılması ile beton fiyatlarındaki fahiş artış oldu...

Toplantıda Başkan Şahin, artan beton fiyatlarına karşı yerel yönetimler 2 beton santrali kurabilir. Biz bu konuda elimizi taşın altına koymaya hazırız” dedi.

altso meclisi mart 2022 2 7d622

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) aylık olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis başkanı Metin Atalay'ın başkanlığındaki toplantıda geçen ay yürütülen çalışmaların yer aldığı hizmet videosu izletildi. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin " Ukrayna Rusya savaşı birçok şeyi altüst etti. Biz savaşın biran önce bitmesini istiyoruz. Sayın dışişleri Bakanımızın girişimleri ilse savaşın bitmesini bekliyoruz. Savaşı biz bitirmeyeceğiz ancak deyim yerindeyse Alanya’nın gururu bakanımız ombudsman görevini sütlendi. Antalya'da Diplomasi Forumu başarı ile gerçekleştirildi. Bu forum dünyanın dikkatini Antalya'ya çekti. İnşallah Alanya'mızı da o seviyeye getirdiğimiz zaman o toplantılar burada Alanya’da olacak. Sorunları ve çözümü biliyoruz. Amacımız hiçbir zaman bağcı dövmek değil, üzüm yemek oldu. İş adamları olarak elimizden geleni yapıyoruz.” dedi.

 altso meclisi mart 2022 3 55e8d

“ALANYA’DA TİCARET DURUR”...
Tapu ile ilgili Alanya’da sıkıntıların olduğunu hatırlatan Şahin, “Günlük 70-80 telefon alıyorsam bunun yarısı tapu ile ilgili. Görüşmelerimiz var. Sonuçlarını bekliyoruz. Alanya'ya biri doğu, biri batı bölgesine olmak üzere 2 tapu dairesi açılmasını istiyoruz. Biri doğu diğeri batı bölgesinde olmak üzere. Ancak Mahmutlar daha öncelikli. Şu anda tek lokomotif sektör tapu. Ukrayna ve Rusya şu anda en çok ihtiyaç duyduğumuz destinasyon. Tapu sektörünü durdurursak iş adamları ne yapacak? Müteahhitler, emlakçılar zor duruma düşüyor. Buna kesinlikle bir çekidüzen verilmeli. Gelişmeler olmazsa önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğim. Tapuda hareket yoksa Alanya'da ticaret durur.” Dedi.

altso meclisi mart 2022 4 bc616


“SORUNU TARİFELİ SEFERLER ÇÖZER”
Turizmcilerle de görüştük. Tarifeli uçaklar konulmalı. Eğer Rusya ve Ukrayna için tarifeli uçaklar konulursa burada krizin çok fazla bir etkisi olmayacak. Ekonomi zayıfladı devalüasyon oldu deniyor. Ama bize gelen profil devalüasyondan daha az etkilenen profil. Maalesef üst düzey profil bize çok az geliyor. Şehri cazibe merkezi haline getirmek gerekliği burada ortaya çıkıyor. ” diye konuştu.


“ŞAHSİ DAVRANIŞLARDAN VAZGEÇİN”...
Kırsalında birçok ihtiyacı var oraların eksikleri için mücadele edeceğiz. Alanyamız güçlü. Devletimizde güçlü. Ama devlet yapmıyor diye biz kenarda oturamayız diyen Şahin, toplantıda siyasilere de çağrıda bulundu. Şahin, “Ticaret odası han, hamam yapıyor deniliyor. Halk sizi alkışlatır. Biz alkış almak için bunları yapmıyoruz. Hizmet etmek için yapıyoruz. Biz siyasi ayrımcılık yapmadık. Asla ideolojik davranmadık. Bizim ideolojimiz bayrağımız ve Kur'an'ımız. Buradan tüm siyasileri uyarıyorum. Şahsi davranışlardan vazgeçin. Bunu yaparsanız halk sizi cezalandırır. Bunu ben de yaparsam halk beni de cezalandırır. Alanya'nın düzenini bozmamalıyız, bozdurmamalıyız ve bozana karşı çıkmalıyız” ifadelerini kullandı.

altso meclisi mart 2022 5 589b8


“DOĞAL GAZI YAKINDAN TAKİP ETTİK”
Meclis üyesi Özcan Şafak Mavili’nin doğalgaz konusunda aydınlatıcı bilgi talep ettiği Şahin, sürece ilişkin bilgi verdi. Şahin, “Doğal gazı yakinen takip ettik. Geçtiğimiz sene ekim ayında tekrar ihale yapıldı. Bu doğrultuda doğal gazımız Alanya'ya geliyor. Şahin devletin bütün imkanlarını kullanıyor deniyor. Ben kendi imkanlarım için kullanmıyorum. Benim ormanla, hazineyle ilgili bir tane ihalemi bulsunlar bugün bu koltuktan istifa ederim” dedi.


“ALANYA’YA 2 TANE BETON FABRİKASI KURALIM”...
Toplantıda meclis üyesi ve MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy’un da beton fiyatlarındaki sorunu gündeme getirmesi üzerine bilgi veren Şahin, “Biz çimento fabrikalarına 70 milyon TL ceza yazdırdık. Burada yapılması gereken belli. Konuşursam başkasının işine müdahale etmiş olacağım. Büyükşehir ya da Alanya Belediyesi bunu yapması gerekir dersem bu defa Mehmet başkan şu/ bu (göreve talip olduğu için) bunu söylüyor diyecekler. Gerekirse 2 tane beton fabrikası kuralım. Bizim gücümüz buraya kadar yetiyor. Betoncuda üyemiz ama çoğunluk ne diyorsa haklı kimse onu yapacağız. Sert bir şekilde betoncuları uyardım son yaptığımız toplantıda. Ana sıkıntı çimento fabrikalarından kaynaklı. Orada bataklığı kuratmak gerekir buda çimento fabrikaları” diye konuştu.

altso meclisi mart 2022 6 d3b87

“TEKRAR REKABET KURULU'NA BAŞVURALIM”...
Meclis üyesi Tunahan Toksöz de başta beton fiyatları olmak üzere sözleşmeye aykırı davranışlar olması sebebiyle iş insanların zor durumda kaldığına dikkat çekti. Toksöz 1 yıl önceden parası ödenen hizmetler için ilave ücret talep edildiğine vurgu yaptı. Şahin ise bu konu hakkında, "Beton santralleri için tekrar Rekabet Kurulu'na başvuralım. Tartı koyarız. Bu defa betonu niye çıkartmadın? Ben dökemedim derler” dedi. Şahin ancak talep gelmesi durumunda gerekli yasal girişimlere yeniden başlayabileceklerini anımsattı. 

 

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler