head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Daha önce Alara Çayı üzerinde HES yapmak isteyen özel firmalara karşı verdiği hukuk mücadelesini kazanan Gündoğmuş halkı, şimdi de Eskibağ Mahallesi’nde bulunan Şahin Kayası mevkiine yapılması planlanan mermer ocağı için harekete geçti... 

protesto 2 53483

Gündoğmuş gönüllüsü yeminli mali müşavir Mevlüt Güven tarafından düzenlenen organizasyon ile bölge sakinleri basın toplantısı düzenleyerek mermer ocağını protesto etti.

Çündere Mahallesi, Alara Çayı üzerinde bulunan Kocaköprü’de toplanan mahalle muhtarları ve vatandaşlar, "Gündoğmuş’da HES istemiyoruz, taş ocağı, mermer ocağı istemiyoruz, Eskibağ Mahallesi’nden, tarihi antik dönem kalıntıları ile dolu Şahin Kayası’ndan çekin ellerinizi, doğamıza dokunmayın" dediler.

protesto 3 e57ff

Basın toplantısını organize eden Gündoğmuş gönüllüsü Mevlüt Güven yaptığı açıklamada, bölgede kiraz, incir, üzüm, elma, nar, şeftali, ceviz, gibi meyve çeşitlerinin üretildiğini ifade etti ve doğal adaçayı, doğal salep, kardelen, nergiz üretiminin bölgede bol miktarda yapıldığını belirtti. Güven, balık, küçük baş hayvan, arıcılık üretimine de dikkat çekerek kooperatifleşmeyi önerdi.

Gündoğmuş topraklarında taş ocağı, maden ocağı istemediklerini kaydeden Güven, bu tür yatırımlarda bölgesel tahribatlarının çok büyük olduğuna dikkat çekti.

Gündoğmuş dışında yaşayan Gündoğmuşlu bürokratlar, işadamları, bilim insanları yerel yöneticiler, bölge önderleri ve muhtarlara çağrıda bulunan Güven, herkesten bu konuda duyarlı olmalarını istedi.

protesto 4 6a615

Basın açıklamasına katılan Köprülü, Eskibağ, Balkaya, Bedan, Karaköy, Akyar, Çündere, Senir, Ortaköy ve Narağacı mahalleleri muhtarlarına da seslenen Mevlüt Güven, birlik içinde olup muhtarlar derneğini kurmalarını ve Gündoğmuş’un haklarını savunmalarını önerdi. 

 

 

Gazeteler