head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

 

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri’nde Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel'in çevre çalışmaları, proje ve uygulamaları ödüle layık görüldü...

çevreci başkan 2 6fa8d

Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından 24 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri töreni gerçekleştirildi.

çevreci başkan 5 çocuk 5a991

Çevre değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara verilen ödüller Akdeniz Üniversitesi ölçeği, Türkiye ve Antalya ölçeklerinin yanı sıra Bilim Onur, Bilim Hizmet, Bilim Teşvik ve Özel Ödül kategorilerinde sahiplerini buldu.

çevreci başkan 3 1bb50

ALANYA BELEDİYESİ’NİN ÇEVRE FAALİYETLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in göreve geldiği günden bu yana ekibiyle birlikte yürüttüğü verimli çalışmalar meyvesini veriyor. Başkan Yücel ve ekibinin “Sıfır Atık Projesi” kapsamında hayata geçirdiği Organik Gübre Üretimi, Muz Lifi Projesi, Güneş Enerji Santralleri Projesi ve Doğaya Dokunuş Projesi ve çalışmaları, Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ödüle layık görüldü.

çevreci başkan 4 93738

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül törenine Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, ödül alan kurum ve kişiler katıldı.

çevreci başkan 7 adembaşkan f440f

BAŞKAN YÜCEL: “BAŞARIMIZI TESCİLLEMİŞ OLDUK”...

Alanya Belediyesi’ne verilen Çevre Hizmet Ödülü’nü Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın elinden alan Belediye Başkanı Adem Murat Yücel teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Dünya’nın en mutlu, en huzurlu, en güvenli ve en güzel coğrafyasına sahip olan Ülkelerden ve kentlerden birisiyiz. Bize miras bırakılan bu kenti ve bu ülkeyi, korumak ve yaşatmak için elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz. Buna bağlı olarak birçok proje ürettik ve birden fazla projemiz de uygulama safhasında. Akademik araştırmalarla birlikte ürettiğimiz sıfır atık projesiyle Çevre Bakanlığımızdan Türkiye’deki uygulanırlık konusunda ilk 6’ya girmiştik. Bugün de Akdeniz Üniversitesi’nin ödülüyle bu başarıyı tescillemiş olduk.” dedi.

çevreci başkan 6 rektör 897ce

“ALANYA’MIZ ADINA BÜYÜK MUTLULUK DUYDUM”...

Alanya Belediyesi’nin yaptığı çevre çalışmaları ödüllendirilmesinden büyük memnuniyet duyduğu vurgulayan Başkan Yücel; “Muz lifinin endüstriye dönüştürülmesiyle ilgili çalışmalarımızı çeşitli üniversitelerle birlikte sürdürüyoruz. Aynı zamanda organik gübreyi ekonomiye kazandırıyoruz. Bununla birlikte GES projemizle yenilenebilir enerji ölçeğinde de kendi enerjimizi üretiyoruz. Bu ödülün Alanya Belediyesi’ne layık görülmesinden dolayı duyduğum mutluluğu bir kez daha ifade eder, bu güzel organizasyonda emeği geçen başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan hanımefendi olmak üzere herkese teşekkür ederim.” dedi.  

çevreci başkan 8 3a902

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler