head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin haftalık olağan yönetim kurulu toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı... 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hayri Çavuşoğlu’nun ‘Sahte kahramanların hizmetleri sahiplenmesine izin vermemek gerekir’ sözleri ile kendisinin kastedilip edilmediği sorusuna yanıt veren Başkan Şahin, “Evet bu tweet bana da ulaştı, ben de gördüm ancak bulunduğum pozisyon itibari ile buna bir yorum yapmam yakışık almaz. Hayri Çavuşoğlu beyin kimi veya kimleri kast ettiğini bilemiyorum. Bunu kendine sormak daha yerinde olacaktır. Şu anki pozisyonum gereği bir sivil toplum kuruluşunun, binlerce esnafın temsilcisi olarak seçildiği günden bu yana siyasi yelpazenin farklı yerlerinde yer alan partilere taraf olmadan tamamıyla esnafın sorununa sıkıntılarına beklentilerine karşılık bulmaya çalışan bir STK yöneticisiyim.” dedi.

"AMACIMIZ ALANYA’DA TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYMAK"...

Başkan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
“Toplumdaki beklenti birlik ve beraberlik beklentisidir. Kısır çekişmelerden, dedikodulardan uzak, toplumun hayatına dokunan, hayatlarına katma değer katan bir siyaset anlayışı istemektedirler. Nihayetinde benim nazarımda asıl olan Alanya'mız için taş üstüne taş koymaktır, zerre kadar da olsa bir çivi çakabilmenin mutluluğudur. Hizmetin haseti olmaz biz halka hizmeti Hakka hizmet olarak değerlendiren insanlarız. Alanya'mızın bir dünya kenti olacağının, Akdeniz’in incisi olacağının konuşulduğu bir dönemde bunları konuşmak, tartışmak gereksizdir."

 "POLEMİKLER BAKANA ZARAR VERİR"...

Polemikler başta Alanya olmak üzere hiç kimseye bir katkı sağlamaz" diyen Başkan Şahin,"Bakanımız sayın Çavuşoğlu’nun bu kent için yaptıkları ortadadır. Biz de her zaman ifade ettiğimiz gibi hayata geçirdiğimiz her projede bakanımızın desteğini alıyoruz. Bu tür yersiz polemiklerin de en başta sayın bakanımıza zarar vereceği aşikardır” dedi.

HİZMETLERİ ANLATTI...
Devam eden hizmetler ve gerçekleştirilen projelere ilişkin bilgi veren Şahin, "Kişisel gelişim eğitimlerimiz sürüyor. Açacağımız irtibat ofislerinin yerlerini belirlemeye başladık. Mamutlar ve Konaklı çok büyüdü. Şimdi Konaklı ve Mahmutlar’da noterler sayesinde vatandaşın Alanya'ya gelme ihtiyacı kalmadı. Hem iş insanları için hem de Alanya halkı için ekonomik kayıp oluyordu gelip gitmek. Hem zaman kaybından hem de trafik yoğunluğundan bu tür hizmetler sayesinde halkımızı bir nebze kurtardık. İnşallah ileride devlet kurumlarımızın hepsi Mahmutlar ve Konaklı mahallemizde mutlaka oluşturulacaktır, oluşturulmalıdır. Resmi kurumların dağınık olması ekonomik hareketliliğin oluşmasını sağlar esnafa katkısı olur" dedi.

"PROJELERE DESTEK VERİP, EKSİKLİKLERİ SÖYLEYECEĞİZ"...
Başkan Şahin, son olarak şunları söyledi: 'Turizmi nasıl geliştiririz, kalifiye elaman sorunu nasıl çözülür diye düşündük. Bu sorunları ortandan kaldıracak çalışmalara ALTSO olarak imza attık. En son Konaklı’ya diş hekimliği fakültesi ve yabancı diller okulu yaptık. Ambulans bizim işimiz değildi ancak muhtarların talebine destek verdik. Birini odamızdan birini bireysel olarak kendim alıp hediye ettik. Sayın bakanımızın da katıldığı törende duasını yaptık. Biz yapılan projelere destek vereceğiz, eksikleri de dile getireceğiz. Lise öğrencilerimize sınav motivasyonu eğitimi veriyoruz. Yapılanlara teşekkür ederiz, eksikleri söyleriz. Doğal gaz için ilk imza kampanyasını başlattık ve dönemin enerji bakanına ulaştırdık Mevlüt Çavuşoğlu bakanımız ile birlikte bunlara öncülük ettik. Hal projesini ücretsiz hazırlayıp, teslim ettik. Kırsal okullarımız için yeni projeler geliştiriyoruz."diyerek toplantıyı sonlandırdı.

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler