head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

 

Alanya Şoförler Odası’nda eski başkan Recep Çalış’ın gündeme getirdiği ‘anahtar krizi’ ile ilgili, odada 22 yıldır genel sekreterlik görevi yapan Hürriyet Kalaycı basın açıklaması yaparak eski başkan Recep Çalış'ı haksız ve mesnetsiz iddialarından dolayı yalanladı ve kınadı...

alşo cb148

GENEL SEKRETER KALAYCI'DAN SERT TEPKİ...

ALANYA Şoförler Odası Eski Başkanı Recep Çalış, dün odanın anahtarlarının yeni başkan Ali Akkaya tarafından değiştirilmesini sert bir dille eleştirmişti. Çalış açıklamasında, “Resmi olmayan seçim sonuçlarına göre 89 farkla seçimi kaybettik. Ancak dün seçimden sonra biz ekibimizle toplantı halindeyken odamızın anahtarlarının genel sekreter tarafından değiştirildiğini öğrendik. Kendisine nedenini sorduğumuzda daha önceki seçimde de anahtarları değiştirdiğini beyan etti. Biz 2018’deki seçimde kendisine böyle bir talimat vermediğimizi söyledik. Ancak kendisi güvenlik ve tedbir anlamında anahtarları değiştirdiğini söyledi. Arkadaşlarımız mazbatasını aldıktan sonra Alanya Şoförler Odası’nın devrini gerçekleştireceğiz. Tüm bu süreçlerden sonra odanın anahtarının değiştirilmesi kadar doğal bir şey yok. Ancak yasal sürenin beklenmesi gerekiyordu. Bu davranışı bütün üyelerimize ve bize oy vermiş 763 kişiye vurulmuş bir mühür olarak değerlendiriyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

 

‘ANAHTAR DEĞİŞİRKEN RECEP BEY YANIMDAYDI’...
Alanya gündemine bomba gibi düşen ‘anahtar krizinin’ ardından Alanya Şoförler Odası Genel Sekreteri Hürriyet Kalaycı basın açıklaması gerçekleştirdi. Kalaycı şunları söyledi:
“Evet seçimin ardından anahtarlarımız değişti, ben değiştirdim. Yalnız anahtarları değiştirirken Recep Bey kendisi buradaydı. Başkan vekilimiz ve tüm personel arkadaşlarımız da buradaydı. Hatta bize anahtarları neden değiştirdiğimizi sorduklarında tedbir amaçlı olduğunu belirttik. Daha önceki seçimde de bunun değiştirildiğini ifade ettim. ‘Bunu yapamazsın, senin yetkin yok’ gibi engelleyici bir davranışı olmadı. Ayrıyeten kendi özel eşyalarını topladı, hep birlikte anahtarlar değiştikten sonra odayı kapattık. Birlikte çıktık. Odayı kapatıp da kimseyi içeriye almamak gibi bir şey olmadı. Dün hangi amaçla odaya geldiğini bilmiyorum. Odayı neden açmak istediğini bilmiyorum. Ama bugün pazartesi ve mesai saati içinde odamız açık. Kendisi de gelebilir. Gelmesinde sakınca yok. Ayrıca dün anahtarları tekrar neden değiştirdiğim ile beni telefonla aradığında benim suç işlediğimi ifade etti. Ben de ‘Benim suç işlediğimi düşünüyorsanız savcılığa suç duyurusunda bulunabilirsiniz. Ben de gerekli açıklamamı yaparım’ dedim. 26’ncı Olağan Genel Kurul’u kaybetmenin getirdiği bir hırs mıdır yoksa üzüntü müdür, yaptığı açıklamayı çok talihsiz buluyorum.

hürriyet kalaycı 2 ef02a

‘HAKKIMDA OLUŞTURDUĞU ALGIYI KINIYORUM’...
Ayrıyeten benim bu seçim süreci boyunca herhangibir taraf olmadığım halde tarafmışım gibi gösterilerek kamuoyunda insanlara karşı farklı bir algı oluşturmasından dolayı kendisini kınıyorum. Çünkü ben anahtarları değiştirdiğimde kendisi beni kınamıştı. Ben de kendisini kamuoyunda hakkımda farklı yorumlara sebebiyet verdiği için hatta, hakarete ve küfüre varan yorumlara sebebiyet verdiği için kınıyorum. Böyle talihsiz bir yorumu da neden yaptığı hakkında bir fikrim yok. Ben 22 yıldır odanın genel sekreteriyim. Recep Bey benim 3’üncü başkanımdı. Ben madem kötü ve görevini yapmayan biriydim, neden beni bu süre boyunca görevde tuttular? Geldiklerinde değiştirebilirlerdi. Ayrıca ben emekli oldum, evet. Emekli olduğumda, çıkışımı verdiklerinde neden tekrar beni işe aldılar? Bazı yönetim kurulu üyelerini tenzih ediyorum, orada yorum yazan ve şu an yorumlarını silmiş yönetim kurulu üyesi kişiler var. Bunu da ‘Koynumuzda yılan besledik’ şeklindeki yoruma istinaden söylüyorum. Tekrar diyorum ki, Alanya Şoförler Odası bu şekilde kamuoyunda yer almamalı. Alanya Şoförler Odası büyük bir oda. İnsanlara algı operasyonu yaratılarak seçimin faturasını, kaybetmenin acısını benim üzerimden atılmasını istemiyorum. Ben taraf olmadım, hiçbir zaman da olamam. Ben bütün üyelere eşit mesafede bulundum. Genel Kurul sürecinde de herkesle ilgilenmeye çalıştım.” 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler