head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan savaş onuncu gününde de devam ederken, Türkiye’de Rus ve Ukraynalıların en yoğun yaşadığı bölge olan Alanya’dan her gün binlerce yardım malzemesi savaş bölgesine gönderiliyor... 

Aralarında çocukların ve farklı ülkelerden vatandaşların bulunduğu kalabalık grup, yakalarında ise Ukrayna bayrağı renklerinde kurdeleler taşıyor.

ukraynaya yardım 2 0a459
Bir yıldır Alanya’da yaşayan 27 yaşındaki Ukrayna vatandaşı Kateryna Netesa, ortağı ile beraber iki hafta önce emlak ofisi açmak için kiraladığı dükkanı Ukrayna yardım ofisine çevirdi. Her gün yüzlerce yabancı bir araya gelerek, burada her türlü yardım malzemesini TIR’lara yükleyip Ukrayna’ya gönderiyorlar.

ukraynaya yardım 3kateryna netesa 4d70f

KIYAFETTEN İLACA KADAR HER ŞEYİ GÖNDERİYORLAR... 

Natesa, Ukrayna’ya gönderilen yardım malzemeleriyle ilgili olarak, “Burada her şey var. Kıyafet, yemek, çocuk ihtiyaçları ve ilaç ne olursa her şeyi gönderiyoruz” dedi. Natesa, yardımların nasıl gönderildiğini ise “Biz karayolu ile gönderiyoruz, önce Alanya’dan Antalya'ya gidiyor, sonra Antalya’dan İstanbul’a ve oradan da Ukrayna’ya gidiyor” şeklinde anlattı.

Gazeteler