head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 25 Nisan 2024

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkan ve yönetimi Alanya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. TGK Dış İlişkiler Koordinatörü Mevlüt Yeni'nin de katıldığı ziyarette medyanın son durumu konuşuldu...


Ziyarete TGK Dış İlişkiler Koordinatörü Mevlüt Yeni, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, AGC Başkan Yardımcısı ve AGF Genel Saymanı Ahmet Duran Yenigün. AGC Başkan Yardımcısı ve TSYD Antalya Şube Başkanı Şifa Çiçek, AGC Başkan Yardımcısı TRT Antalya Haber Müdürü Ahmet Öcal katıldılar.

Ziyarette konuşan Yeni, örgütlü mücadelenin basını hedeflerine daha çabuk götüreceğini ifade ederken, Antalya gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ise, Alanya ile ilişkilerinin hep kardeşlik içerisinde devam ettiğini söyledi. AGC Center’da yönetimi ile birlikte ziyaretçilerini ağırlayan AGC Başkanı ve AGF Genel Başkanı Gaye Coşkun, beraber sohbet etmekten çok mutlu olduklarını söyledi.

agcye antalyadan 2 bf33c

“BİRBİRİNİZLE KENETLENİN”...
TGK Dış İlişkiler Koordinatörü Mevlüt Yeni, “AGC Başkanı Coşkun ve yönetimine nazik ev sahipliği için teşekkür ediyorum. AGC konfederasyonumuzun önemli bir parçası. Çünkü konfederasyonumuzun genel başkan yardımcısı AGC Başkanı. Çok yakın zamanda da AGF’nin liderliğini AGC üstlendi. Dolayısıyla mesleki dayanışmaya her zaman olduğu gibi ihtiyacımız olduğu bir dönemdeyiz. Bu anlamda karşılıklı ziyaretlerin, birlikte hareket etmenin sektörümüz açısından son derece kıymetli olduğunu biliyoruz. Bölgemizin olduğu kadar ülkemizin medya sektörünün çok ciddi sıkıntıların olduğunu dernek başkanlarımız, federasyon, konfederasyon, cemiyet başkanlarımız dile getiriyor ama maalesef her geçen gün daha geriye gidiyoruz. Örgütlü mücadele her zaman başarı için hedeflediğimiz yere bizi daha çabuk götürür. Çalışmalarımızda ve daha çok başarılı oluruz. O yüzden bölge federasyonumuzu kurduk. O yüzden bu ziyaretlerimizin yapıyoruz. Bu anlamda böl-parçala-yönet maalesef bizim sektörümüze çok büyük zarar veriyor. Herkesin ufak ufak bölünerek kendi kendine mücadelesinin bir neticeye varmadığını ben 15 yıllık Antalya Gazeteciler Cemiyeti başkanlığı, 9 yıllık federasyon başkanlığı döneminde bunları gördüm. Tam tersine parçalanma ve bölünmelerde sektörü ciddi kan kaybediyor. Sektör yapmak istediği, çalışanlarımız, emektarları, genel yayın yönetmenleri, hepsi birtakım zorluklar yaşıyorsa bunun temelinde örgütlü mücadeleyi doğru şekilde yapamamamızdan ve birlik olamamamızdan kaynaklanıyor. O yüzden birbirimizle uğraşmak, çekişmek, altını oymak yerine birlik olmakta fayda var. Lütfen birbirinizle kenetlenin, destek olun. Bundan önceki dönemde olduğu gibi cemiyetlerimizin de iş birliği içerisinde kol kola el ele olmasının faydalı olduğunu düşünüyorum. Gerek konfederasyonumuz gerek bölgedeki meslektaşlarımız adına başarılar diliyorum. Alanya cemiyetimizin başarısı Alanya sınırlarının çoktan dışına çıkmıştır. AGC gerek uluslararası arenada gerek Alanya’mızın tanıtımına, gelişime büyük katkılar sağlıyor. Biz de elimizden geldiğince, gücümüzün yettiğince sizlere, meslektaşlarımıza, Alanya’mıza destek olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


“ALANYA BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”...
Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş ise, “AGC Başkanı AGF’de benim başkanım. RATEM’de ben onun başkanıyım. Çok uzun yıllardır çok güzel bir diyaloğumuz var. Dostane ilişkilerimiz devam ediyor. Alanya bizim için çok önemli. Antalya Gazeteciler Cemiyeti ve AGC öteden beri hep kardeşlik ilişkileri içinde devam etti. Bundan sonra da böyle olacaktır. Kabulünüz de için de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


“BİRBİRİMİZLE AYRI DÜŞMEDİK”...
AGC Başkanı Coşkun da “Arkadaşlarım, dostlarım, büyüklerim meslektaşlarımızla her zaman mesleki anlamda dayanışma içinde olduk. Onlar yürek birlikteliği yaptığım insanlar. Hem AGC’ye gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret hem de şahsıma gösterdiğiniz güven için çok teşekkür ediyorum. Biz Antalya ve Alanya medyası olarak birbirimizle ayrı düşmedik. Yine de düşmeyeceğiz. Biz birlikten kuvvet doğacağının farkındayız. Alanya’dan başladı, Antalya’da devam etti. Türkiye’ye yansıdı. Son zamanda medyanın sorunlarının çözümüne ilişkin mücadelemiz ve örgütlülüğün sonunda aldığımız neticeler var. Bu da gösteriyor ki bir masanın etrafında oturup diyalog içerisinde problemlerimizi konuşup çözüm noktasında ortak imzalar atabildiğimiz sürece sonuca varırız. Ama ayrı gayrı olduğumuz sürece sonuç alma imkanımız yok. Bu birlikteliğin hep devam edeceğinin göstergesi bu salonda masanın etrafında yine” dedi. 

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler