head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından evde ürettiği el sanatları ürünlerini satarak ev ekonomisine katkı sağlayan öncelikle kadınlar için kurulan Alanya Belediyesi El Sanatları Sokaklarından Damlataş ve İskele bölgesi katılımcıları için sezon öncesi toplantı düzenlendi...

el sanatları için 1 e5683


Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yerleşimleri tamamlanan, kura ile yerleri belirlenen kayıtlı el sanatları sakinleri sezon öncesi uygulamalar hakkında bilgi aldı.

 el sanatları için 2 a33a9

EL EMEĞİNE DEĞER KATAN PROJE...

 

El emeği ürün yapan kadınlar, engelli vatandaşlar, şehit yakınlarının öncelikli olarak El Sanatları Sokağında yerleşimi yapılarak iş imkanı ve istihdam sağlanan Alanya Belediyesi’nin bu projesi ile şehirde farklı noktalarda el sanatı ürünlerine ulaşmayı sağlıyor.

 el sanatları için 4 e9553

7 BÖLGEDE EL SANATI ÜRÜNLERİNE ULAŞMA İMKANI...

 

Şehirde; İskele Sanat Sokağı, Damlataş Sanat Sokağı, Mahmutlar Sanat Sokağı, Balık Hali Sanat Tezgahları, Oba Sanat Sokağı, Kale- Tünel Sanat Tezgahları, Hacet Yürüyüş Yolu Sanat Tezgahları olmak üzere 7 bölgede el sanatları satış alanları oluşturulmuştu.

 

ALANYA ELSANATLARI SOKAKLARINDA 225 KİŞİYE İSTİHDAM...

 

Alanya Belediyesi El Sanatları Sokaklarında; Alanya yöresel sanatları, geleneksel sanatlar, el işi, örgü, takı ve hediyelik eşyalar gibi el emeği ürünlerin yapılması ve satışı sağlanıyor. Alanya Belediyesi düzenlemiş olduğu El Sanatları Sokaklarında 225 kişiye iş imkânı sağlarken yapılan yeni düzenlemelerle sanat sokakları sezona hazırlanıyor.

 

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol müdürü Sevda Çapa, “Alanya Belediyesi olarak sanat sokaklarında özellikle kadın üreticileri ve ihtiyaç sahibi kişilere istihdam sağlamak, el sanatları ile Alanya’yı tanıtan ürünleri turizme kazandırmak ve el sanatlarını desteklemek amacı ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yer tahsisi sonrası müdürlüğümüz bünyesindeki görevli arkadaşlarımız ile denetimlerini gerçekleştiriyor ve sezon boyu kuruluş amacına uygun çalışmalarını yerinde kontrol ediyoruz.” dedi. 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler