head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

ALKÜ-- Alanya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde sürpriz bir görevden alma yaşandı... 

Sözleşmesi yenilenmeyen eski Başhekim Prof. Dr. Hüseyin Lakadamyalı sonrasında göreve gelen Başhekim vekili Dr. Mustafa Etli'nin görevinden alınma gerekçesi belli oldu. İl Sağlık Müdürlüğü'nün bilgi notunda, "Disiplin soruşturması gereği, 14/01/ 2021 tarihinde sözleşmeli statüden çıkış (sözleşme fesih) işlemi gerçekleştirildi" denildi. Hastane çevreleri, "Dr. Mustafa Etli'nin adı yolsuzluk, usülsüzlük, iftira ve komplo tezgâhlarıyla anılmış ve şikayet konusu olmuştu. Müfettişlerin raporları da Etli'nin görevde kalmasına engeldi." yorumunu yapıyorlar.

DR. ETLİ'NİN AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA...
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekilliği görevinden alınan Dr. Mustafa Etli'nin avukatları tarafından yapılan açıklamada "Fesih gerekçesi hukuka aykırı olup, bu konuda müvekkil yasal yollara başvuracaktır" dendi.


Etli'nin avukatları, yaptıkları basın açıklamasında şu ifadelere yer verdiler:
"ALKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Etli’nin iş akdinin feshedilme gerekçesi 14/01/ 2022 tarih 999 Karar numaralı evraka göre 'İdarecilerin arasındaki husumetlerden hastahanenin zarar görmemesi ve hatta kendilerinin adli ve idari soruşturmalara muhattap olmamaları açısından' şeklinde açıklanmıştır. Fesih gerekçesi hukuka aykırı olup, bu konuda müvekkil yasal yollara başvuracaktır. Bir kamu yöneticisinin görevi gereği tespit ettiği hususlara idari yönden gereğini yapması, adli yönden de ihbarda bulunması kanuni zorunluluktur. Görevinin gereğini yerine getiren müvekkilimizin sözleşmesinin bu nedenle 'iki idareci arasında husumet olması' gibi hukuk mantığı ile bağdaşmaz bir gerekçe ile feshedilmesi hukukun ortadan kaldırılması anlamına gelmektedir. Bu mantıkla bütün kamu yöneticileri gördüğü yanlışlıklarla ilgili görevini yerine getirmekten çekinecek ve kamu hizmetlerinde de aksaklık meydana gelecektir."

İDARİ VE MALİ İŞLER MÜDÜRÜ DE GÖREVDEN ALINDI...

Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Dr. Mustafa Etli'nin yanı sıra İdari ve Mali İşler Müdürü Emrah Er'in de bir soruşturma sonucu görevden alındığı öğrenildi.

Gazeteler