head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Mahmutlar ve Avsallar’a durak değişikliği yaparak taşınan ticari taksilerin plakalarının UKOME kararı ile resmileştiğinin müjdesini verdi...

TAKSİ 27871

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, Oda binasında yaptığı basın toplantısı ile uzun zamandır taksicilerin beklediği haber hakkında müjdeyi verdi.

Başkan Çalış, 2018 yılından önce Alanya merkezde bulunan 22 taksinin durak değişikliği yaparak Avsallar ve Mahmutlar'a taşınmasına ilişkin yaşanan krizi çözüme kavuşturdu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Recep Çalış, “Uzun zamandan beri uğraş verdiğimiz bizden daha önce taşınmış olan Mahmutlar’a giden 15 taksi plakası ve 7 adette Avsallar tarafına taşınan ticari taksilerimizin plakalarının ulaşım daireden kararları geçmemişti. Seçimi kazandığımız 2018 Mart ayından bu yana yoğun bir mesai harcadık. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in  onay ve talimatlarıyla birlikte ulaşım dairedeki yetkililer komisyonlar oluşturdu ve  gerekli çalışmalara başladık. Uzun soluklu bir çalışma oldu. Bütün komisyon raporlarımızı hazırlayarak 13 Aralık’ta gerçekleşen Alanya Belediye Meclisi’nde konuyu gündeme taşıdık. Meclis’te yapılan görüşmede konunun Antalya Büyükşehir Meclisi Bütçe Komisyonu’na sevki gerçekleştirildi. Bütçe Komisyonu’nda da görüşmeler yapılarak bir sonuca varıldı. Bu sonuçta tekrar Antalya Büyükşehir Belediyesi devam Meclisi’ne gönderildi. Devam Meclisi’nde dün itibari ile onaylandı.

Bizim elimize gelen bilgiler doğrultusunda taksici esnaflarımız ile toplantı yaparak kendilerine duyurduk. Bugün itibari ile ulaşım daireden gelen yazıya istinaden taksici arkadaşlarımızı arayarak bu konuda kendilerine işin netlik kazandığını yönünde bir bilgi sunacağız. Bütçe Komisyonu’ndan çıkan karar Mahmutlar’a giden taksi durakları için belirlenmiş bir bedel var. Bu bedelin Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne kararın çıktığı andan itibaren 30 gün içerisinde ödenerek makbuzu gösterildiği takdirde Ocak ayında yapılacak olan UKOME toplantısında bu arkadaşlarımızın kararları çıkacak ve plakaları bulunduğu bölgede resmileşmiş olacak. Buradan bu konuyla ilgili emeği gecen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, bölgemizi Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde temsil eden bütün siyasi parti meclis üyelerimize ve Antalya’daki bütün siyasi parti meclis üyelerimize ve bütçe komisyonu üyelerine  ve UKOME’ye taksicilerim adına teşekkür ederim. Esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler