head
2183026 810x458 75f08
Çarşamba, 24 Nisan 2024

Resmen açıklamasa da, Alanya Şoförler Odası Başkanlığına taksici esnafının yoğun ısrarları üzerine yeniden aday olarak dönmeye hazırlanan ALİ AKKAYA; Sosyal medya sayfasından yaptığı itiraz ve eleştiri ile Başkanlığa giden yolda aday olduğunu belirtmiş oldu...

 

Günlerdir ,özellikle Alanyalı taksicilerin sosyal medyada çokca desteğini alan ve 3 dönem ara vermeden Alanya Şoförler Odası Başkanlığını başarı ile yürüttükten sonra aday olmayacağını açıklayan Ali Akkaya,bir dönem sonra " Sevilen Başkan yuvaya dönüyor" sloganları ile taksicilerin desteğini almaya devam ediyor.

taksi 432ee

BAŞKAN ADAYI ALİ AKKAYA İLK TEPKİSİNİ GÖSTERDİ... 

Alanya Şoförler Odasının 2022’de yapılacak genel kurulunda yeniden aday  olan , halen Alanya ve Çevresi Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığını yürüten  Ali Akkaya, taksi tarifelerine verilen son zammı kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

AKKAYA YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞUNLARI SÖYLEDİ...

"Alanya’da taksi sahibi birisi olarak verilen bu son 50 kuruş zammı asla kabul etmiyorum ve taksimetremi ayarlatmayacağımı açıkça buradan deklare ediyorum.
Verilen 50 kuruş zamla Taksici olarak kendimle dalga geçildiğini hissediyorum. Bugün itibariyle mazotun 10 lira 50 kuruş olduğunu cümle aleme hatırlatmak isterim.(sadece yakıt değil; lastik, akü, tamir bakım, yağ değişimi 3-4 katına çıkmışken bu neyin zammıdır)
Ayrıca 1 km indi-bindi ücretide düşük olduğunun yanında hatalıdır. Hiç olmazsa 1 km ibaresini kaldırın.
Yaz sezonu öncesinde tekrar bir zam beklentisi yaratıyorsak insanlarda; bu kış gününde 50 kuruşluk zam neyin nesidir? Taksimetre ayarlatmak bedavamıdır? Yoksa 2018 oda seçimleri öncesinde beyan edilen gibi; 50 liraya 70 liraya Taksimetre ayarlatılacakmı? Eğer ayarlatılacaksa; Kemal Sunal’ın filmindeki Çarşamba’ya ne kaldı dediği gibi; yaz sezonuna ne kaldı ki deyip; 50lirayı 70 lirayı ödeyelim ve yaz sezonu öncesinde gelebilecek zammı bekleyelim.
Ancak; piyasada konuşulduğu gibi; 700 lira, 800 lira gibi bir taksimetre ayar ücreti olacaksa; şahsen “Ben Taksimetremi AYARLATMIYORUM. Ve bu zammı asla kabul etmiyorum.


Bir taksi sahibi olarak ayar ücretleri ile ilgili Oda yetkililerimize ilçemizdeki 2 taksimetre bayisinin telefonlarını onların aflarına sığınarak yazmak istiyorum
TETAŞ taksimetre 0539 962 88 59
DESTAŞ taksimetre 0532 264 39 98
#Esnafla Dalga Geçmeyin Lütfen".

 

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler