head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından Somut Olmayan Kültürel Miras Envanteri’ne girdi...

GÖKBEL MİRASI 2 ac92e


Alanya Belediyesi tarafından her yıl Temmuz ayında, bir dizi tören ve çeşitli etkinlikler eşliğinde gerçekleştirilen Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri, 2016 yılında Antalya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteği ile hazırlanan “Alanya-Gökbel Yağlı Güreş Festivali” dosyasının Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğünce incelenip onaylanmasının ardından Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne kabul edildi.

GÖKBEL MİRASI 3 b8523

“ATA SPORUMUZU YAŞATTIĞIMIZ İÇİN GURURLU VE MUTLUYUZ”...

Türkiye’nin en geniş katılımlı güreş festivallerinden birisi olan Gökbel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’ne kabulünü değerlendiren Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Ata sporumuzu yaşamak ve yaşatmak adına yıllardır sürdürdüğümüz bu organizasyonun bu şekilde taçlanması hepimizi çok mutlu etti. Bizler Alanya Belediyesi olarak geçmişten günümüze uzanan tüm kültürel, tarihi ve doğal değerlerimizi yaşamak ve yaşatmak için uğraşıyoruz. Böyle bir netice elde etmek sevindirici oldu” dedi.

GÖKBEL MİRASI 4 d2bc0

İLGİLİ YAYINLAR İÇİN BAĞLANTILAR:

Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Web Sitesi:

https://bit.ly/3DDfQrZ

Kültür ve Turizm Bakanlğı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Web Sitesi:

https://bit.ly/3x3NlB9 

GÖKBEL MİRASI 5 cc8b6

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

 

Gazeteler