head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Antalya BŞB Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin kararı ile ticari taksilerin sabit ücretine 50 kuruş zam yapıldı. Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, zammı yetersiz bulduklarını belirterek, “Yılbaşında yeni bir iyileştirme daha yapılacak” dedi... 

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantıları tamamlandı. Antalya ve ilçelerindeki oda başkanları ile yapılan toplantılar neticesinde taksilerin açılış ücretlerinin 5 buçuk TL’den 6 TL’ye çıkarılmasına karar verildi. Ayrıca indi-bindi ücreti olarak 12 TL belirlendi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan  Alanya  Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, yapılan zammın yetersiz olduğunu belirtti. 2018’den beri ilk kez zam aldıklarını belirten Çalış açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

İNDİ-BİNDİ ÜCRETİ 12 TL...

“Bugün Alanya’daki bütün taksi durak başkanlarımızla bir toplantı düzenledik. 55 taksi durak başkanımızdan 47 tanesi bu toplantıya bizzat katıldılar. Toplantımızın tek bir gündem maddesi vardı. O da Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı tarafından taksilere uygulanan zam konusuydu. Tabi ki biz zam diyoruz ama 5.50 TL olan açılış fiyatı 50 kuruş artarak 6 TL oldu ve kilometre bazının 6 TL olarak sabit kalması kararlaştırıldı. Ayrıca Antalyamızda ilk defa dillendirmiş olduğumuz bir; indi –bindi fiyatı söz konusuydu. Yani kısa mesafeli işlerden esnafımızın kurtulması yönünde bir indi-bindi fiyatı alınmasını istemiştik. Bu teklifimiz sonucunda 12 TL olarak bir fiyat tarifesi Ulaşım Genel Kurulu’ndan geçti.

ANTALYA ODA BAŞKANI ŞERH KOYDU...

Bizler de ilçe oda başkanları olarak o toplantıdaydık. Bizim adımıza Antalya Şoförler Odası Başkanımız bu toplantıda ilçeler adına verilen zamlara şerh koydu. Şerh koyması da bu zammın uygun olmadığı yönünde görüş belirtmesi demek. Ancak çoğunluk sağlandı ve bu karar geçti.

BÖCEK’TEN YILBAŞINDA ZAM SÖZÜ...

Biz bütün oda başkanları olarak yaptığımız görüşme sonucunda ve bugün Alanya’daki durak başkanları ile yaptığımız görüşmede biz bu zammı yetersiz buluyoruz. Ancak pazartesi günü Belediye  Başkanımız Sayın Muhittin Böcek bizzat beni arayarak taksimetre zammı ile ilgili bir görüş iletti. Bana, “Şimdilik bu karar geçti. Bunun üzerinde yapılacak herhangi bir şey kesinlikle yok. Ancak yılbaşından sonra biz bu konuda esnafı mutlu edecek bir iyileştirme yapacağız” dedi. Şu andaki uygulamayı esnafımızın hak etmediğini düşünüyoruz. Çünkü 2018 yılında biz son olarak zam almıştık taksilerimize, 2018’den bugüne ilk kez bir zam daha yapıldı.”

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Emine YILMAZ

Gazeteler