head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediyesi, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi içerisine öğrencilerin A’dan Z’ye faydalanabileceği birçok hizmet içeren Gençlik Hizmetleri Birimi’ni hayata geçirdi. Belediye, AHEP ve ALKÜ arasında koordinasyon oluşturulması ve Alanya Belediyesi’nin öğrenci dostu kent projesi kapsamında oluşturulan birim yeni eğitim sezonunda hizmete girdi...

gençlik hizmet birimi 2 edbd3

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in eğitime ve yeni nesle verdiği önemle yaptığı hizmetler paralellik göstermeye devam ediyor. Başkan Yücel’in özel projelerinden olan Gençlik Hizmetleri Birimi, yeni eğitim sezonunda ALKÜ’lü ve AHEP’li öğrencilere hizmet vermeye başlıyor.  Birimin öğrencilere vereceği hizmetler arasında arasında indirimler, mobil uygulama üzerinden hayatlarını kolaylaştıracak birçok kısa yol, ücretsiz çamaşırhane, staj imkanları gibi birçok hizmet yer alıyor.

gençlik hizmet birimi 3 349dc

KAMPÜS ALANYA UYGULAMASIYLA ÖĞRENCİLERİN HAYATI KOLAYLAŞIYOR...

Alanya Belediyesi’nin öğrenci dostu Alanya projesi kapsamında hayata geçirilen “Kampüs Alanya” mobil uygulamasıyla öğrenciler esnafla buluşacak ve öğrencilerin işletmelerden indirimli yararlanmasını sağlanacak. Aynı zamanda öğrencilerin Alanya’da yaşayacakları hayatı kolaylaştıracak ve güzelleştirecek birçok kısa yol mobil uygulamanın içinde yer alıyor.

gençlik hizmet birimi 7 3234c

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ ÇAMAŞIRHANE SERVİSİ...

ALKÜ yerleşkesinin içerisinde yer alan Alanya Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi içerisinde öğrencilere ücretsiz olarak çamaşırhane hizmeti sunarken öğrenci meclisi çalışmaları, staj imkanları, gönüllülük çalışmaları istihdam kolaylıklarının sağlanması gibi birçok hizmette de yol gösteriyor.

gençlik hizmet birimi 9 94157

ÖĞRENCİLERİ YATIRIM ORTAĞI YAPIYOR...

Alanya Belediyesi Gençlik Hizmetleri Birimi, öğrencilerin AR-GE yatırımlarına yönelik imkanlar da sunuyor. Ayrıca birim; yerel, Avrupa Birliği ve uluslararası projelerin hayata geçirilmesi için öğrencileri proje ortağı yapacak.

gençlik hizmet birimi 8 c5e66

UÇANER: “HİZMET BİRİMİMİZDE YOK, YOK”...

ALKÜ Gençlik Hizmetleri Birimi Sorumlusu Aksen Uçaner, yaptığı açıklamada birimin faaliyetlerini anlatırken şu ifadelere yer verdi; “Alanya Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel’in büyük emekleriyle kurulan birimimizde ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve sosyal yardım faaliyetleri oluşturmak, üniversite yerleşkesi etrafında ve içinde ücretsiz servis hizmeti vermek, ulaşım, restoran, kafe, konaklama, sağlık ve market gibi çeşitli indirimlerin sağlanabilmesi için öğrencilere “Kampüs Alanya” uygulaması ile destek sağlamak, üniversitede okuyan öğrencilerin kişisel gelişimini arttırmaya yönelik sanatsal, kültürel, sportif kursları ücretsiz açmak, eğitim seminerleri düzenlemek, ulusal ve uluslararası kültürel gezi organizasyonları düzenlemek gibi birçok hizmetimiz yer alacak.”

gençlik hizmet birimi 6 c7bd4

ÖĞRENCİLER STANTTA BİLGİLENDİRİLİYOR...

Kampüs içinde kurulan stantta öğrencilere, “Alanya Öğrenci Rehberi”, hijyen paketi, küçük hediyeler dağıtılıyor. Stantta aynı zamanda “Kampüs Alanya” uygulaması ile ilgili bilgiler aktarılıp Alanya ile ilgili tanıtımlar da yapılıyor. Stant, 6-14 Eylül tarihleri arasında açık olacak.

gençlik hizmet birimi 4 0d8ae

Aynı zamanda öğrencilerin çamaşırhane ve bilgi alma sürecinde Gençlik Hizmetleri Birimi ofisinde çay, kahve ikramı ve kütüphane hizmeti de veriliyor.

gençlik hizmet birimi 5 78dc7

 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler