head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 20 Nisan 2024

Alanya Belediyesi, Muharrem Ayı vesilesiyle her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği aşure ikram etkinliğini bu yıl da gerçekleştirecek. Cuma günü pazar yerinde 3 bin kişilik aşure ikram edilecek...

belediye aşure 2 07a69


Alanya Belediyesi geleneksel hale getirdiği buğday, nohut, fasulye, incir, tarçın ve şeker gibi 40'a yakın malzemeyle hazırlanan, bolluk ve bereketin simgesi aşure dağıtımını bu yıl da gerçekleştirecek. Yarın Cuma Pazarı girişinde kurulacak alanda, 3 bin kişi için hazırlanan aşureler, 09.30’dan itibaren vatandaşlara ikram edilecek.

belediye aşure 3 848fd

YÜCEL: “VATANDAŞLARIMIZA PANDEMİ KURALLARINA UYGUN ŞEKİLDE AŞURE İKRAM EDECEĞİZ”...

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, yarın gerçekleştirilecek programa vatandaşları davet ederken şu ifadeleri kullandı; “Bizi biz yapan değerlerimiz var. Bu değerleri korumak ve yaşatmak da bizlerin görevleri arasında yer alıyor. Alanya Belediyesi olarak karınca kararınca bir etkinlik düzenliyoruz ve Cuma Pazarı'nda aşure geleneğimizi hep birlikte sürdüreceğiz. Hem vatandaşlarımızın Muharrem Ayı'nı tebrik edeceğiz hem de aşure ikramında bulunacağız. Bütün vatandaşlarımızı aşure programımıza davet ediyorum.” 

belediye aşure 4 94e46

 

 

 

HABER: Sariye KAYATURAN

Gazeteler