head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından Türkiye’de bir ilk olan Avokado ve Tropik Meyve İşleme Entegre Tesisi’nin temeli atıldı. Bakan Çavuşoğlu da törene video konferans ile katıldı... 

tropık meyve tesisi 6 temel 610eb

MÜSİAD Alanya Şubesi, Türkiye’de ilk ve tek olacak bir projeye imza attı. MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy ve 10 iş adamının ortaklığıyla ALMEY Global Tarım Gıda Ürünleri Ticaret A.Ş. bünyesinde Avokado ve Subtropikal Meyve İşleme Entegre Tesisi'nin temeli dualarla atıldı. Tesis 5 bin 666 metrekare arazi üzerine kurulacak, 2 bin 450 metrekare taban alanı olan 2 kattan oluşacak 1 bina, bin metrekareden oluşacak 1 fidan üretim serası, 1 tropikal meyve perakende satış yeri, 1 gübre ve zirai ilaç bayi, 1 sulama sistemleri satış yeri, 1 laboratuvar ile 1 örnek tropikal meyve bahçesinden oluşacak. Dün saat 18.00’de İmamlı Mahallesi’nde yapılan törene MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MÜSİAD Akanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy, ALMEY A.Ş. Genel Müdürü Naim Ergin, MÜSİAD üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı. 

tropık meyve tesisi 5 genelbaşkan 47c62

‘ULUSLARARASI PAZARDA GENİŞ BİR YELPAZE SUNACAK’...

Tesisin temel atma töreninde konuşan, ALMEY A.Ş. Genel Müdürü Naim Ergin, “Temelini atacağımız bu tesise 20 Temmuz 2020’de şirketimizi kurarak adımımızı attık. İlk olarak bulunduğumuz araziyi alarak ardından AR-GE çalışmalarına başladık. Projemiz kapsamında önceliğimiz ücretsiz danışmanlık hizmeti vererek tarım yatırımcısının arazi, bahçe ve fidan seçiminde doğru seçim yapmasını sağlamak. Alanya avokadosu ve tropik meyvelerinin boylama, kalibre ve mumlama işlemleri uygulayarak katma değer sağlayacak ürünlerin üretilmesinden uluslararası pazarda servisine kadar geniş bir yelpazede hizmet sunacağız. ALMEY Global Tarım, tüm paydaşları ile her türlü ihtiyaçlarını karşılamada öncü olmak, zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda hizmet sağlamayı ve ürünlerini pazarlamayı, ülkemiz tarımında başlıca sorunlara çözüm odaklı yaklaşmak, çevreye ve doğaya saygılı olmakla birlikte sürdürülebilir tarım anlayışı ile en üretken sektör olma yolunda çalışmayı amaçlıyoruz. Tarım, turizm ve sanayi üçgen döngüsünün en güçlü sağlayıcısı olmayı amaçlıyoruz. Türkiye’nin subtropikal meyve ürünlerinde çiftçilerin sosyoekonomik güvencesi olmak ve subtropikal meyve endüstrisinin Avrupa ve Asya'da öncü bir markası olmayı hedefliyoruz” dedi.

 tropık meyve tesisi 2.mustafa durusoy 72840

'ALANYA VE GAZİPAŞA’YA NEFES OLACAĞIZ'...

Tesis için kendilerine destek verenlere teşekkür eden MÜSİAD Alanya Şubesi Başkanı Mustafa Durusoy ise “Proje ilk çıktığında zorlandık. Türkiye’de, Alanya’da örneği yok. Avokado, Alanya için yeni bir ürün. Süreç içerisinde bazen yorulduğumuz, yıldığımız zamanlarımız oldu. İnşallah bu tesisimizle öncelikle Alanya’ya, Gazipaşa’ya, çiftçimize nefes olmak istiyoruz" diye konuştu.

 tropık meyve tesisi 4 kaymakam 51de8

‘BÖLGEDEKİ ÜRÜNLERDE MARKALAŞALIM’...

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise “Aslında burada sadece avokado ve tropik meyve entegre tesisinin temelini atmıyoruz. Bu aslında öncelikle bölge insanına duyulan güveni gösteriyor. Avokado burada yeni bir yatırım ürünü olsa da her geçen gün artan bir öneme haiz. Bu sadece Alanya’nın yatırım ortamına yapılan bir destek değil, ülkemize yapılan bir destek. Üretmemiz ve katma değeri olan ürünleri geliştirmemiz lazım. Bu yatırımlar çok geniş alanlarda sektörlere de katkılar sağlıyor. Biz de istiyoruz ki bulunduğumuz bölgedeki ürünlerde markalaşalım" ifadelerini kullandı.

 

‘BÖLGEYE YENİ BİR ÜRETİM ANLAYIŞINI GETİRECEĞİZ’...

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ise, “MÜSİAD Alanya’nın girişimciliği ile avokado ve tropikal ürün işleme tesisinin temelini atıyoruz. Bunlar aynı zamanda katma değer içeren ürünler. MÜSİAD burada sadece bir işleme merkezi açmıyor. Bu bölgeye yeni bir üretim anlayışını getireceğiz” dedi.

 

‘ALANYA TROPİKAL MEYVENİN MERKEZİDİR’...

Alanyalı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da törene video konferans ile bağlanarak tesise katkı sunanlara teşekkür etti. Bakan Çavuşoğlu, “Gazipaşa ve Alanya tropikal meyvenin merkezidir. Bu tesis Gazipaşa ve Alanya ekonomimize önemli katkılar sağlayacaktır. Bölge için son derece faydalı bir tesis olmuştur. Emeği geçen herkesi canıgönülden kutluyorum” dedi. 

 

 

 

 

 

Gazeteler