head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından Alanya halkının hizmetine kazandırılan Aile Kadın Destek Merkezi verdiği hizmetlerle kadınların adeta güven noktası oldu. Merkez, 7 ayda 600’e yakın kadına hizmet verirken çalışmalarını arttırmaya devam ediyor...

KADIN MERKEZİ 2 9a92e


Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in 25 Kasım 2020 tarihinde açılışı gerçekleştirerek Alanya halkının hizmetine kazandırdığı Aile Kadın Destek Merkezi kadınların güven noktası haline geldi. 7 ayda 600 kadın belediyenin Kadın ve Aile Merkezi’nden çeşitli konularda hizmet aldı. Merkez, Psikolojik Danışmanlık, Hukuki Danışmanlık, Aile Danışmanlığı, Diyetisyen Hizmeti gibi çok çeşitli alanlarda hizmet veriyor. Merkez kadınların her yönüyle gelişmelerine, yenilenmelerine, iyileşmelerine olanak sağlıyor.

KADIN MERKEZİ 3 5fd9d

MERKEZ, ŞİDDETE DUR DİYOR...

Aile Kadın Destek Merkezi, kadınların kanayan yarası olan şiddete karşı tüm gücüyle dur diyor. Uzman kadrosuyla kadınların baş etmekte zorlandıkları konulara ışık tutarken farklı kurumlardan alabilecekleri destek hizmetlerinde de köprü görevi üstlenerek danışmanlık veriyor.

KADIN MERKEZİ 4 e98f1

AİLE BAĞLARINI GÜÇLENDİRİYOR...

Alanya Belediyesi Merkezi, Aile Danışmanlığı hizmetiyle evlilik kurumunun önemi, aile içi iletişimin sağlıklı hale gelmesi, özellikle son yıllarda artan boşanma oranlarının önüne geçmek ve aile yapısını güçlendirmek adına hem bireysel hem grup çalışmaları yapıyor.

KADIN MERKEZİ 5 084d7

SAĞLIKLI BESLENMEYİ ÖĞRETİYOR...

Aile Kadın Destek Merkezi’nde verilen Diyetisyen Danışmanlığı hizmeti ile kadınların sağlıklı beslenmeyi öğrenmesi, aile içine sağlıklı yaşam prensiplerini dahil etmesi, vücudunu tanıması ve profesyonel görüşle dengeli yaşama adım atmasına öncülük ediliyor.

KADIN MERKEZİ 6 7702c

PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR...

Alanya Belediyesi Aile Kadın Destek Merkezi ekibi, kadınların ruhsal yaralarından arınmaları adına yanlarında olarak onlara destek veriyor. Psikologlarla temasa geçen kadınlar, başta şiddet konusu olmak üzere hayata dair her konuda yaşadıkları problemleri çözüme ulaştırabiliyor.

Aile Kadın Destek Merkezi’nde Şiddeti Önleme, İstismar, Aile İçi İletişim, Ana Baba Tutumları, Temel Aile Bilinci gibi konu başlıklarında eğitim seminer çalışmaları yapılacağı, kadınların her alanda iyileştirici etki hissedebilmeleri adına hobi ve el becerisi kursları verileceği de açıklandı. 

KADIN MERKEZİ 7 9193d

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

 

Gazeteler