head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, 1 Temmuz’da kutlanacak olan ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na tüm vatandaşları davet etti... 

 

Bu yıl ‘Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 95’inci yıl dönümünü kutlayacaklarını belirten Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan, etkinliği bu sene 1 Temmuz’da kısıtlamaların kalkmasıyla açık havada gerçekleştireceklerini söyledi.

kabotaj bayramı 2 255bc

Sayhan, “Törenimiz İskele Meydanı’nda saat 18.30’da çelenk sunumu, saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak. Deniz şehitleri adına denize çelenk bırakılmasıyla devam edecek. Her yıl yaptığımız gibi yağlı direk yarışması, flyboard gösterisi planlıyoruz. Özellikle pandemi sürecinde zor dönemden geçen halkımız için farklı bir etkinlik yapmak istedik. Alanya’mız için Kabotaj Bayramı, yağlı direk bir gelenek haline gelmiş. Bu geleneği devam ettirmek istiyoruz. Bu yıl bu geleneğimize Red Bull sponsor olacak.  Red Bull’un sponsorluğunda büyük ödül yağlı direkten bayrağı alan kişiye verilecek. Pandemi nedeniyle geçen yıl yapmadığımız etkinliği bu sene 1 Temmuz’da kısıtlamaların kalkmasıyla açık havada gerçekleştireceğiz. Biz bayrak direkte heyecan dorukta temasıyla yola çıkıyoruz. Özellikle halkımız için etkinliğimiz açık havada çok daha güzel geçecek. Etkinliğimize tüm halkımızı davet ediyoruz” dedi. 

kabotaj bayramı 3 de87f

 

 

 

Gazeteler