head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi’nin aylık olağan meclis toplantılarının Mart ayı oturumu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi...


Alanya Belediye Meclisi, aylık olağan oturumlarının Mart ayı oturumunu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında COVID-19 tedbirleri kapsamında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Oturuma mazeretli oldukları gerekçesiyle Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kerim Ertekin, Fevzi Alâettinoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Serkan Salvur, İyi Parti’den Hasan Basar katılmadılar. Meclis oturumu, Alanya’nın 800. Fetih Yılı için hazırlanan tanıtım videosunun tekrar gösterimiyle başladı.

al bel mecls 3 mart 2021 3 86471

Meclisin açılışında konuşan Başkan Yücel, Mart ayının önemli gün ve haftaları ile Şubat ayında yaşanan önemli olaylara değindi.

“GARA ŞEHİTLERİNİ UNUTMAYACAĞIZ”

Başkan Yücel, 13 Şubat günü terör örgütü mensuplarınca Kuzey Irak’ın Gara Bölgesi’nde şehit edilen 13 vatandaşı hiçbir zaman unutmayacaklarını belirterek, “Terörün her türlüsünü lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ve sevenlerine ise başsağlığı diliyorum” dedi.

“HER TÜRLÜ BAĞIMLILIKLA TOPYEKÛN MÜCADELE ŞART”

Başkan Yücel konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Muhasebeciler haftasını kutluyor, şehrimizde faaliyet gösteren tüm muhasebeci ve mali müşavirlere işlerinde başarılar diliyorum. Yeşilay Haftasını kutluyorum. Sağlığın öneminin öne çıktığı günümüzde sigara, alkol, uyuşturucu ve dijital bağımlılık gibi bağımlılıklardan uzak durulması gerektiği bir kez daha anlaşılmıştır. Ruhsal ve bedensel olarak sağlıklı nesiller için, tüm bağımlılıklara karşı bilinçli olmalıyız ve topyekûn mücadele etmeliyiz.

al bel mecls 3 mart 2021 2 bşk 1 10984


“800. FETİH YILI TEMASINI 8 MART’TA DA İŞLEYECEĞİZ”

Dünya kadınlarının, Türkiye kadınlarının, Alanyalı hanım kardeşlerimizin 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutluyorum. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Alanya’nın Fethi’nin 800. Yılı kutlama programımız çerçevesinde 8 Mart Pazartesi günü saat 14.00’da Kızılkule’de, ‘Anadolu’dan Kadın Hikâyeleri’ konulu düzenleyeceğimiz serginin açılışına tüm meclis üyelerimizi ve Alanya halkını davet ediyorum.

MİRAÇ VE BERAT KANDİLİ MESAJI

10 Mart Çarşamba gecesi İslam Âlemi’nin en önemli değerlerinden olan Miraç Kandilini ve 27 Mart Cumartesi gecesi Berat Kandilini idrak edeceğiz. Tüm İslam âleminin ve Alanyalı vatandaşlarımızın kandillerini tebrik ediyor, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

“İSTİKLAL ŞAİRİMİZİ RAHMETLE ANIYORUM”

12 Mart 1921’de İstiklal Marşı’nın Milli Marşımız olarak kabul edilmesinin yıldönümünde Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyorum.

“SAĞLIKÇILARIMIZIN HAKKI ÖDENMEZ”

14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum. 1 yıldır devam eden pandemide destansı bir mücadele veren tüm doktor ve sağlık çalışanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. COVID- 19 dolayısıyla hayatını kaybeden tüm doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

“ANAFARTALAR KUMANDANI ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNETTARIZ”

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümünde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi hürmet ve rahmetle yâd ediyor, şükranlarımı sunuyorum.

18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

Yaşlılara saygı haftasını kutluyorum. Yolumuzu aydınlatan, geçmiş ile gelecek arasında bizlere sundukları manevi değerlerle geleceği inşa etmemize vesile olan tüm büyüklerimize saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

NEVRUZ’UN ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE SAĞLIK GETİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Orta Asya’dan Balkanlara kadar birçok coğrafyada farklı gelenek ve inançlarda baharın

 gelişini temsil eden Nevruz Bayramını kutluyorum. Baharın müjdecisi, yeni başlangıçların, tazelenmenin, güzel günlerin ve umut dolu bir geleceğin habercisi Nevruz’un ülkemize ve milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum.

al bel mecls 3 mart 2021 4 a8428

“TURAN ÜLKÜSÜ BİR GÜN MUHAKKAK GERÇEK OLACAK”

Türk Dünyası ve Toplulukları haftasını kutluyorum. Kızıl Elma ve Turan Ülküsü yolunda mücadele eden, Türk Birliği’ni sağlamak için çaba harcayan Türk Dünyasının hamisi Genel Başkanım Sayın Devlet Bahçeli’ye, tüm ülküdaşlarıma, bu yolda emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. İnanıyorum ki; Turan ülküsü bir gün gerçek olacak ve Türk-İslam Birliği sağlanacaktır.

29 MART-4 NİSAN KÜTÜPHANELER HAFTASI

Okuyan, araştıran ilim ve bilim yolunda ilerleyen bir toplum olabilmemizin yolu kütüphanelerden geçmektedir. Bu vesileyle Kütüphaneler Haftasını kutluyorum. 2014 yılında ilk göreve geldiğimizde merkezde Emine Hacıkura Kütüphanesi olmak üzere sadece bir kütüphanemiz mevcuttu. Biz, dönemimizde Mahmutlar Kütüphanesi ve Demirtaş Mustafa Hikmet Akın kütüphanesini hizmete açtık. İnşallah inşaatını tamamladığımız Konaklı Kültür Merkezi bünyesinde de bir kütüphaneyi daha hizmete açarak bölge halkımızın ve öğrencilerimizin hizmetine sunacağız. Mevcut kütüphanelerimizin 50 bine yakın kitap, 15 bine yakın üye, 390 bini aşkın ziyaretçisi vardır. Alanya’nın Fethi’nin 800. Yılı programı kapsamında Kütüphaneler Haftasını da çeşitli etkinliklerle kutlayacağız.

al bel mecls 3 mart 2021 8 3de77

800. FETİH YILI KUTLAMALARINA DAVET

Alanya’nın Fethi’nin 800. Yılı ile ilgili etkinliğimizin ilkini 19 Şubat Cuma Günü Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz lansman programı ile yaptık. Pandemi kuralları gereği kısıtlı bir katılımla gerçekleştirdiğimiz lansman programı sonrasında çok olumlu geri dönüşler aldık. Alanya’ya adını veren, Alanya’yı başkent yapan, bu şehri Türk-İslam Medeniyeti kültürü ile tanıştırıp, bizlere ölümsüz eserleri bırakan Alâeddin Keykubat’ı ve ecdadımızı anmak, anlamak ve yaşatmak gayesi ile 800. Yıl programlarımızı bir yıl boyunca sürdüreceğiz. 2-3-4 Nisan tarihlerinde çok üst düzey katılımlı programlarla Alanya’ya ve tarihimize sahip çıktığımızı göstereceğiz. Restore edip ayağa kaldırdığımız Selçuklu dönemi eserlerinin açılışlarını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda etkinliklerimiz 2 Nisan Cuma günü camilerimizde fetih ile ilgili hutbe ve fetih surelerinin okunması ile başlayacak. 3 Nisan Cumartesi günü Kale içinde gezi ve sergiler, kazı alanlarında ortaya çıkan yeni eserlerin tanıtımı, restore ettiğimiz ve Geleneksel Çarşı olarak hizmete verecek olan Bedesten ve Yemek Müzemizin açılışını yapacağız. 4 Nisan Pazar günü ise restore ettiğimiz ve Avcılık Müzesi olarak tasarladığımız Demirtaş Sedre Av Köşkü’nün açılışını gerçekleştireceğiz.

PANDEMİ DURUMUNA GÖRE KATILIMLAR ŞEKİLLENECEK

2-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz programımıza katılım ve davetleri pandeminin seyrine ve kurallarına göre belirleyeceğiz. İnşallah 1 ay içinde salgın azalır ve geniş katılımlarla programımızı gerçekleştirmek nasip olur.

“NORMALLEŞME KARARLARI HAYIRLI OLSUN”

Antalya ve kentimiz, vaka artışları dolayısıyla turuncu listede olduğu için sınırlı alanlarda normalleşmeye geçebiliyoruz. Cumhurbaşkanımızın dün akşam açıkladığı kararlar çerçevesinde şehrimizdeki yeme-içmeye yönelik restoran-cafe lokanta gibi işyerleri sabah 07.00 ila akşam 19.00 arasında yüzde 50 kapasite ile hizmet verebileceklerdir. Esnaflarımıza bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Okullarımız da ilkokul kademesi ve bazı üst sınıflarda yüz yüze eğitime başladı. Eğitim camiamıza, öğrenci ve velilerimize hayırlı olmasını, başarılı bir eğitim dönemi geçirmelerini diliyorum.

al bel mecls 3 mart 2021 5 bşkiki 5ece9

“SEZON ÖNCESİ SAYININ ARTMAMASI İÇİN DAHA DİKKATLİ OLUNMALI”

Bizim için sağlık her şeyin üstünde gelir. Sağlık olmadan hiçbir şey olmaz. Turizm sezonu öncesinde vaka sayılarının düşmesi, salgının yavaşlaması çok büyük önem arz ediyor. Vaka sayıları yüksek olduğu için esnaflarımız işyerlerini açamıyor. Çocuklarımız okullarına gidemiyor. On binlerce insanımız işsiz. Hep birlikte mücadele ederek vaka sayılarını düşürmeliyiz. Alanya ve Antalya’nın rengini mavi yapmalıyız. Virüs mutasyona uğradığı için yayılım hızı arttığından tedbirleri arttırmamız, kendimizi, ailemizi ve sevdiklerimizi daha iyi korumamız gerekiyor.

“HASTANEDE TEDAVİ GÖREN HERKESE ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM”

Alanya halkımız şimdiye kadar duyarlı davranarak çok yüksek artışlara neden olmadı. Vatandaşlardan istirhamım, önümüzdeki süreçte daha dikkatli davransınlar. 1 yıldır uyguladığımız tedbirleri 2 katına çıkartalım. Lütfen, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ve kapalı ortamlardan kaçınalım. Kimsenin sağlığı ile oynamayalım, vebal almayalım. Şu an hastanede tedavi gören Belediyespor Kulübü Başkanı Sayın Mehmet Erken’e ve hastanede tedavi gören tüm hastalarımıza da acil şifalar diliyorum.” Başkan Yücel’in konuşmalarının ardından meclis gündem maddelerine geçildi. Gündem maddelerinin de okunup oylanmasının ardından oturum sona erdi. 

al bel mecls 3 mart 2021 6 517d9

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler