head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Varsak-Müze arası raylarla bağlandı...

Tünellerde teller çekiliyor Antalya Büyükşehir Belediyesi 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalar hummalı bir biçimde sürüyor. Otogar Kavşağı altında 1’nci ve 3’ncü etapları birleştiren tünellerde ray ve makas montajları tamamlanırken, Varsak-Müze arasında kesintisiz ray bağlantısı da sağlanmış oldu.

metrobitiyor 2 fe2da

Projede tünel içi tel çekim imalatlarına başlandı.

Büyükşehir Belediyesi kent içi toplu ulaşım ağına güç kazandıracak olan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Otogar Kavşağı ile Konyaaltı Caddesi Müze arasında ray montaj ve asfalt imalatları tamamlanmıştı. Projede, Otogar Kavşağı altında 1. Aşama Raylı Sistemi 3. Aşama Raylı Sisteme bağlayan tünellerde ray ve makas montajları da bitirildi. Böylece, Varsak’ı Otogar, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi, Müze ile bağlayan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde kesintisiz ray bağlantısı sağlanmış oldu. 

metrobitiyor 3 a23d7

OTOGAR KAVŞAĞI ALTINDAKİ TÜNELLERE TEL ÇEKİMİ...

Otogar Kavşağı altındaki birinci ve üçüncü aşama raylı sistem hatlarını birleştiren tünel bağlantı hatlarının temel imalatları tamamlandı. Perde beton ve tabliye betonları devam ediyor. Otogar yanındaki Batı Gar ile 1. Aşama Raylı Sistem yaya bağlantı tünelinde 4. ve 5. blok kazısı başlarken, ilk 3 bloğun betonarme ve geri dolgu imalatları bitirildi. Ayrıca Batı Gar’da ve tünellerde kataner direklerine tel çekim imalatları başladı. Peron katının asma tavan imalatları ve ince işçilikleri ise sürüyor. Otopark katlarında birinci kat betonarme imalatlarını tamamlayan ekipler, ikinci kat tabliyesine başladı. 

metrobitiyor 4 bb109

 

 

 

HABER: İbrahim AKDAĞ

Gazeteler