head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Belediyesi aylık olağan meclis toplantılarının Kasım ayı oturumu COVID-19 tedbirleri kapsamında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleşti...


Alanya Belediye Meclisi, aylık olağan toplantılarının Kasım ayı oturumunu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında COVID-19 tedbirleri gereğince Alanya Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

Oturuma, Milliyetçi Hareket Partisi’nden Kerim Aydoğan, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden Alper Birer ve Arif Tok mazeretli olarak katılım gösteremedi.

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 2 28378659220798444 fefbd

“GÜNE ÜZÜCÜ HABERLERLE BAŞLADIK”...

Güne, Cilvarda Burnu’nda batan tekneden dolayı kötü başladıklarını ifade eden Başkan Yücel, “Kötü hava koşulları dolayısıyla bir tur teknesi alabora olmuş, maalesef yolculardan bir kişi hayatını kaybetmiştir. Hayatını kaybeden yolcumuza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.

“AKLIMIZ KALBİMİZ İZMİR’DE”...

“İzmir Depreminin acısını yüreğimizde hissettik” diyen Başkan Yücel, “İzmir ve çevresinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılara acil şifalar diliyorum. Hala ümidimizi koruyoruz. Elif ve Ayda bebek gibi mucizelerin devam etmesini ve can kayıplarının artmamasını diliyorum. Bu zor günleri birlik ve beraberlik içinde dayanışma ile aşacağımıza inanıyorum.

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 7 BAŞKAN80990256852637184 b86c0

“İZMİR İÇİN KAMPANYA BAŞLATTIK”...

Alanya Belediyesi olarak İzmir depreminden etkilenen vatandaşlarımız için yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan yayınladığımız ihtiyaç listesindeki gıda ve battaniye gibi yardımlarını, belediye binası arkasında kurduğumuz yardım çadırına teslim edebilirler. Alanya halkının yardımlarını en kısa sürede İzmir halkına ulaştıracağız” diye konuştu.

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 3 261501488178641920 b2596

“ÜLKE OLARAK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ”...

Ülke olarak hem salgın hem de meydana gelen afetler dolayısıyla zor ve üzücü günler geçirdiklerini belirten Başkan Yücel, “Hatay şehrimizde günlerce devam eden yangınlarla mücadele etmiştik. Hatay ve İskenderun’da meydana gelen yeni yangın ve patlamalara neden olan terör saldırılarını lanetle kınıyorum. Rabbim bizleri ve ülkemizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

“CUMHURİYETİMİZ EBEDİYETE KADAR YAŞAYACAK”...

Başkan Yücel, konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan Cumhuriyet’imizin 97. kuruluş yılı ülkemize ve milletimize kutlu olsun. Cumhuriyet coşkusunu, kentimizde pandemi kuralları çerçevesinde konserlerle, havai fişek gösterileri, tören ve çeşitli etkinliklerle en güzel şekilde yaşatmaya çalıştık. Dilerim bu Cumhuriyet Bayramı buruk kutladığımız son bayramımız olur. Bayramlarımızı önceki yıllardaki gibi hep birlikte yan yana omuz omuza kutlayabiliriz. Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, gazilerimize sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyorum.

“ANTALYA’DA İLK SAĞLIKÇI KAYBIMIZI YAŞADIK”...

COVID-19 pandemisi maalesef dünyada ve ülkemizde artmaya, arttıkça daha fazla can almaya devam ediyor. Salgın nedeniyle Antalya’da görevi başında kaybettiğimiz ilk doktor olan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Laboratuvarında görev yapan Biyokimya Uzmanı 51 yaşındaki Dr. İbrahim Onur’a, şimdiye dek kaybettiğimiz tüm sağlık çalışanlarına ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU’YA GEÇMİŞ OLSUN MESAJI...

COVID-19 testi pozitif çıkan Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu’ya ve tedavi gören tüm hastalarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. 21. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekilimiz ve Eski Sağlık Bakanımız Osman Durmuş’a ve COVID-19 hastalığı sebebiyle kaybettiğimiz eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti Milletvekili Burhan Kuzu’ya da Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Geçtiğimiz günlerde tedavi gördüğü hastanede vefat eden ülkemizin yetiştirdiği değerli isimlerden biri olan, eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 4 GÜLEN ADEMBAŞKAN581977280404439808 9118b

“ÇAĞDAŞLIĞA ATILAN EN ÖNEMLİ ADIM”...

1 Kasım 1928’te Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Harf Devrimi gerçekleştirilmiştir. Harf Devrimi çağdaşlaşma yolunda atılmış en önemli adımdır. Türk Harf Devrimi Haftası kutlu olsun.

“VİZYONLU BİR KENT HEDEFLİYORUZ”...

Yerel yönetimler olarak kimlikli, sağlıklı ve bizleri geleceğe taşıyacak vizyonlu bir kent inşa etmek için çalışıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar hayata geçirdiğimiz projelerimiz ve çalışmaları devam eden Kentsel dönüşüm uygulamalarımızla bu kenti hep birlikte yeniden ihya ve inşa ediyoruz. Herkesin sağlıkla ve mutlulukla yaşadığı, refah seviyesi yüksek, yeşil ve sosyal alanları ile daha yaşanabilir bir kent oluşturmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz. Dünya Şehircilik Günü kutlu olsun.

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 6 OYLAMA55864632134679072 0afbd

“ULU ÖNDERİMİZİ SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM”...

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümü münasebetiyle Atamızı sevgi, saygı ve özlemle anıyorum.

“GENÇLİĞİMİZİ GELECEĞE HAZIRLAYAN ÖĞRETMENLERİMİZİN GÜNÜNÜ KUTLARIM”...

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla dünyanın en kutsal görevini yapan ve ülkemizin teminatı çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü en içte duygularımla kutluyorum.”

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 5 ZAVLAK133855168529064416 11b02

MECLİS İKİ OTURUM OLARAK GERÇEKLEŞTİ...

Başkan Yücel’in ve grup sözcülerinin konuşmalarının ardından meclis gündemine geçildi. Kararların okunmasının ardından oylama işlemleri gerçekleştirildi. Plan ve Bütçe Komisyonu kararlarının ardından meclis oturumuna 10 dakikalık ara verildi. Aranın ardından kalan maddeler de oylandı. Dilek ve temennilerin ardından meclis sona erdi. 

3 KASIM 2020 ALANYA BELEDİYESİ MECLİS TOPLANTISI 8 CHP Lİ MECLİS ÜYESİ260239664535363200 8a01c

 

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler