head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 28 Mart 2024

Mahalle Meclislerinin 2.si Güllerpınarı Mahallesinde oluşturuldu...

Alanya kent Konseyi bünyesinde ilki Mahmutlar Mahallesi’nde oluşturulan meclis için ikinci Çalışma Alanya merkezinin en kalabalık Mahallesi olan Güllerpıarı’nda gerçekleştirildi.


Amacı mahallenin ortak ihtiyaçlarını belirlemek, yaşam kalitesini geliştirmek, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, mahalle ile ilgili konularda görüş bildirmek, diğer kurumlarla işbirliği yapmak ve mahallelinin kamu yönetimlerinin karar süreçlerine katılımını sağlamak olan Mahalle meclisi İlk toplantısını Alanya Kent Konseyi binasında yaparak çalışmalara başladı.

NURHAN E MUHTARIMIZ122150177 3256596087799506 149083632099558006 n abcf8
Daha önce yapılan toplantıda oluşturulan mahalle meclisi üyeleri ve Güllerpınarı Mahallesi Muhtarı Serap Negiş’in katılımıyla yapılan ilk toplantıda mahallenin çözüm bekleyen sorunları ele alındı. Görev dağılımının da yapıldığı toplantıda Üyeler aldıkları kararla bir sonraki toplantıya kadar mahallede yapılabilecek çalışmalar konusunda mahalle halkıyla görüşmeler yapacak ve halkın taleplerini toplantıda gündeme taşıyacak.


Toplantı sonrası mahalle meclislerine ilişkin değerlendir yapan Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan “ Sivil halkın yönetime katılmasına büyük önem veriyoruz” dedi. Mahmutlar Mahallesi ile başlayan meclis çalışmalarının Güllerpınarı Mahallesi ile devam ettiğini kaydeden Özcan bir sonraki çalışmanın şehrin batısında yapılacağını dile getirdi. Alanya kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan “ Halkın yönetime katılması, mahalle kültürünün yaygınlaşması, mahalle ölçeğinde sorunların dile getirilmesi, tartışılması ve sorunların yetkili makamlara iletilmesi açısından biz sivil halkın katılımına büyük önem veriyoruz halkımızda büyük ilgi gösteriyor bu kapsamda Güllerpınarı Mahallemizde çalışmamızı tamamladık diğer mahallelerde de çalışmalara devam edeceğiz” dedi. 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler