head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Alanya Şubesi Başkanı Zuhal Sirkeli, Akit TV’de Anıtkabir yayınında yer alan altyazı ile ilgili suç duyurusunda bulundu... 

Alanya Adliyesi’ne giderek suç duyurusunda bulunan ADD Alanya Şube Başkanı  Zuhal Sirkeli, sonra dernek binasında açıklama yaptı.

Sirkeli, genel merkez ile birlikte ülke genelindeki ADD şubelerinin de suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

ADD Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli, “30 Ağustos 2020’de Zafer Bayramı törenlerinde televizyonlarında devletin zirvesi anırkabirde çok çirkin ve aşağılık bir ifade kullanmışlardır. Geçmişte de Akit TV, Atatürk ile ilgili işlediği suçların cezasız kalmasından dolayı yüreklenmiş olup, örnek vermek gerekirse Ata’mızın vefatının 77’nci yılında ‘Zulüm 1938’de son buldu’ başlığıyla yine hakaret içeren ifadeler kullanmıştı. Bu ifadeler suç niteliği taşıyor. Şüpheli 5816 sayılı kanuna muhalefet ve Atatürk’e basın yoluyla hakaret cürmünü yoğun kasıt ve defalarca işledikleri sabit olduğu olduğundan 5816 sayılı yasaya göre, kamu davası açılmasına ve anılan televizyon kanalının yayınının tedbiren durdurulması için başvuruda bulunduk. Sonuna kadar takipçisiyiz” dedi. 

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler