head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

ADD-Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Başkanı Zuhal Sirkeli yaptığı basın açıklamasında; "Sevr, Padişah Vahdettin’in bizzat görevlendirdiği Reşat Halis, Rıza Tevfik ve Hadi Paşa’larca 10 Ağustos 1920’de imzalanmış bir ANTLAŞMA’dır.

Bu anlaşmaya göre
Osmanlı İmparatorluğu parçalanıyor ve TÜRK MİLLETİ kendi vatanında esir alınıyordu.
Ege’de İzmir ve yöresi, Doğu Trakya Yunanistan’a, Muğla, Antalya Konya dolayları İtalyanlara Adana, Mersin Maraş ve Urfa dolayları Fransızlara,
Musul’u ve Kerkük yöresi İngilizlere bırakılacak, Doğubayazıt, Van, Muş ve Erzincan’ı içine alan bir Ermenistan Devleti kurulacak,
Güneydoğu Anadolu’da özerk Kürdistan Devleti kurulacak
İstanbul’da padişah oturacak, ancak İngiltere, İtalya ve Fransa tarafından kontrol altında bulunacak, gerek görülür ise elinden alınacak
TÜRK’LERE BIRAKILAN YER ise ANKARA, KASTAMONU DAHİL 15 VİLAYETİN KAPSADIĞI KÜÇÜK BİR ALAN OLACAKTIR.
Sevr Anlaşmasına göre 50 bin kişilik asayişi sağlamak için asker bırakacak diğer tüm askerler terhis edilecek, işgal devletleri gerek görürlerse askerimize de müdahale edecek, komutanı onların kontrolünde olacaktır.
ASKERLİK MECBURİ VATAN GÖREVİ OLMAKTAN ÇIKARILACAK,GÖNÜLLÜ ASKERLİK OLACAK.
Devletin, İktisadi, mali ve idari işleri İngiliz-Fransız ve İtalyan devletlerinin temsilcilerinden kurulu bir KOMİSYONA BIRAKILACAK.
Osmanlı Devletinin gelir ve giderlerini bu devletler düzenleyecek, yani açık ve net bir şekilde görüldüğü gibi Osmanlı Devleti işgalci devletlerin SÖMÜRGESİ olacak
SEVR Antlaşması’nın 100. yıldönümünde diyoruz ki:

Sevr sözleşmesi Türk Milleti’ni ve Türk Devleti’ni tarihten silme sözleşmesidir.

Sevr, Türk Milleti’nin idam fermanıdır. Sevr’i hafifletme çabaları asla kabul edilmeyecektir. Bu çabalar traji komik ve basit bir girişimden öteye geçemeyecektir.

Sevr’i “Antlaşma değil”,“ Belge” olarak sunmak Türk Kurtuluş Tarihini açıkça çarptırmaktır, tarihimize ihanettir…

Sevr imzalanmadı savsatasıyla Osmanlı Yönetimi aklanmaya Mustafa Kemal ATATÜRK ve mücadelesi de küçümsenmeye çalışılmaktadır. Türk Milleti bu zavallı oyunun farkındadır.

Sevr, bir kefen olarak Türk Milletine giydirilmeye çalışılmıştır. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK liderliğinde Türk Milleti bu kefeni parçalayıp, tarihin çöplüğüne atmıştır. Unutulmamalıdır ki tarihin tekerrür etmesine asla izin vermeyeceğiz. Çünkü, bizler Mustafa Kemal’in manevi askerleriyiz.

Mustafa kemal Atatürk’ün başkanlığında 19 Ağustos 1920 de toplanan Büyük Millet Meclisi SEVR ANLAŞMASINI İMZALAYAN VE bunu ONAYLAYANLARI VATAN İHANET ETMEKLE SUÇLAYARAK VATANSIZ SAYILMALARINA KARAR VERMİŞTİR.

Sevr’i gösterip Lozan’a razı etti diyenlere sesleniyoruz,
Sevr sözleşmesi Türk Yurdunu parçalayan ve işgalini içeren bir sözleşmedir.
Lozan Sözleşmesi ise Sevr sözleşmesini yırtıp atan bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran ve sınırlarımızı çözen bir sözleşmedir.
Sevr sözleşmesi utanç belgesidir. Lozan sözleşmesi onur belgesidir.
Lozan’la Milli Kurtuluş Savaşımızı taçlandırdık. Ulusal Onurumuzu, geleceğimizi ve vatanımızı güvence altına aldık. Lozan’a laf edenler Sevr’i “antlaşma değil” “belge” olarak sunanlar, unutmasınlar ki ATATÜRK’ün eşsiz liderliğini ve milletimizin kahramanlığını hiç kimse, hiçbir güç, hiçbir koşulda unutturamayacaktır.

Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şubesi olarak Sevr’i imzalayanları aklamaya çalışanları, Lozan’a laf edenleri ve ülkemizi kuruluş felsefesinden uzaklaştıranları Tarih, Cumhuriyet ve ATATÜRK adına yakın takipteyiz. Fırsat vermeyeceğiz. " dedi.

 

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler