head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

 Alanya’da bir dönemin en gözde eğitim kurumlarından olan Bahçeşehir Koleji de kötü giden turizm sektöründen ve Coronavirüs den nasibini aldı. Okulun şuan ki binasına icra gelirken, mevcut binada yaşanan kira krizi nedeniyle yeni bir adrese taşınma işlemi de sürüyor... 

 Alanya’nın geçmişte adından eğitim ve sportif başarıları ile söz ettiren  özel okulu Bahçeşehir Koleji'nde bilinmezlikler sürüyor. Önce devir süreci ile gündeme gelen okul şimdi ise icra ve taşınma ile yeniden dikkatleri çekti.


Cihan Baba ve eşi Burcu Haboğlu Baba tarafından yaklaşık 15 yıl önce kurulan fakat yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle geçen yıl el değiştiren Alanya Bahçeşehir Koleji‘nde sular durulmuyor. 2007 yılında Burcu ve Cihan Baba’nın kurduğu Bahçeşehir Koleji Alanya Kampüsü, geçtiğimiz yıl el değiştirerek genel merkez tarafından yönetilmeye başlamıştı.


Sorunların ardı arkası kesilmeyen Bahçeşehir de iddiaya göre eski yönetime barter sistemi ile ödeme yapan birçok veliden, bu kez mevcut idare tekrar para istedi. Ayrıca pandemi döneminin ücret iadesi ise oldukça cüzzi rakamlar üzerinde velilere verilmeye çalışılıyor. Tüm bunların yanı sıra okulun kapısına icra müdürlüğü ve avukatlar dayandı.


1 Ekim 2019’da yapılan devir işlemi sırasında ‘doğmuş doğacak tüm borç ve alacakları’ ile devir yapılan Bahçeşehir, iddiaya göre bazı ödemeleri gerçekleştirmedi. Oba’daki okul binası, Cihan Baba tarafından geçen yıl Ankara’da bir şirkete satılınca bu kez okulun yeni idaresi ile mülkiyet sahibi arasından kira konusunda sorun yaşandı. Tüm bunların ardından okul idaresi gerçek kolej havasından olan okul binasından taşınıyor.
Bahçeşehir Alanya Koleji'nin uzun yıllardır eğitim hizmetini verdiği binadan ayrılarak Oba Mahallesinde Bil Koleji'nin eğitim hizmeti verdiği bloklardan birine taşınmak için kiraladı. Velilerin ise bu duruma tepki vererek, ödedikleri ücretin kampüs havasından olan eski okul binası için olduğunu yeni binanın apartman tarzında ve yeterli sosyal donatı alanı bulunmadığı için razı olmadığı öğrenildi. Bazı veliler bu sebeplerle çocuklarının kaydını almaya dahi başladı.

BAHÇEŞİR KOLEJİNE İCRA İŞLEMİ YAPILDI...
Okula geçtiğimiz günlerde Alanya İcra Müdürlüğüne ait görevliler ve birçok avukat icra işlemi için gitti. Okul girişinde icra işlemini haberleştirmek amacıyla bulunan medya mensuplarının görevini yapmasını önce kendileri engellemek istedi ardından jandarma çağırdı.İhbar sonucu okula giden jandarma, basın mensuplarının okulun mülkiyet sınırları içinde olmaması nedeniyle herhangi bir işlem yapmadı. Bahçeşehir Alanya Kolejinde yaşanan icra işlemlerinin önümüzdeki eğitim öğretim döneminde okulun eğitim kalitesinin düşmesine, ekonomik çalkantıların sürmesine hatta öğrenci kaybına neden olup olmayacağı ise bilinmezliğini koruyor. 

 

 

 

Gazeteler