head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Şahin, Rusya’nın Türkiye Büyükelçisi Alexei Vladimirovich Yerkhov’un Türk Sağlık Sistemi ve Turizmine yönelik açıklamaların sevindirici olduğunu söyledi. Şahin açıklamasında devamla Rus - Türk dostluğunun sağlanmasındaki emekleri nedeniyle de Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’ na teşekkür etti...

Yerkhov’un ülkemizde katıldığı bir etkinlikte Türkiye’nin Covid 19 ile mücadelede çok büyük başarı yakaladığını ve güvenli turizm sertifikası konusunda da rakibi ülkelere örnek teşkil eden noktaya geldiğine işaret ettiği açıklamasında ayrıca Rus ve Türk bakanlık yetkililerinin yeniden turizmin canlanabilmesi için görüşmelerini olumlu biçimde sürdürdüklerimi dile getirdi.

ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, Rusya’dan turist akışının başlaması ile ilgili sektörde yaşanan gerginliğin de bu açıklama ile yerini umutlu bir bekleyişe bırakacağına işaret etti.

ŞAHİN’DEN, ÇAVUŞOĞLU’NA TEŞEKKÜR...

İki ülke arasındaki güzel ilişkilerin sağlanmasında Alanya’mızın gururu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun diplomasi başarısının etkili olduğuna işaret eden Başkan Şahin, “ Pandemi sürecinde özellikle sağlık bakanlığımızın başarısının ardından pazar ülkelerdeki diplomasi başarısının da sonuçlarının yavaş yavaş alınmaya başlandığını görüyoruz. Özellikle Alanya’mızın hedef pazarı olan Rusya ile olan ilişkiler büyük önem taşıyordu. Bu noktada Alanya’mızın Gururu Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun yaptığı çalışmalar ve iki ülke dostluğuna yaptığı katkıyı memnuniyetle karşılıyoruz. Sayın Bakanımız daha önce de yakın dostu Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’u Alanya’mızda ağırlayarak tanıtıma büyük katkı sağlamıştı. Kendisine her konuda olduğu gibi turizme verdiği katkılar nedeniyle de teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 

 

HABER: Ayten YILMAZ

Gazeteler