head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Covid19 'un reel sektör üzerindeki en belirgin etkilerinden birisi ,oluşan talep darlığı diğeri ise kuşkusuz firmaların yaşadığı artan likitide ihtiyacı olmasının ardından bankaların faiz oranı düşürüldü.

Alınan kararı değerlendiren MÜSİAD Alanya Şube Başkan Mustafa Durusoy, “bu durum sektörleri canlandırır” dedi. 

 


Üretimin karşısında en büyük engel olarak görülen faiz, yapılan müdahale ile düşürüldü. MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, konuya ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Ekonomi yönetimince alınan tedbirler ve sağlanan teşvikler ile ciddî adımlar atılıyor diyen Durusy, “MÜSİAD olarak başta sayın Cumhurbaşkanımıza, Hazine ve Maliye bakanlığımıza ve ekonomi yönetimimize özellikle üretimin karşısındaki en büyük engel olan faize karşı gösterdikleri direnç için teşekkür ediyoruz. Merkez bankamızın politika faiz oranını %8.25 seviyesine çekmesi iş dünyamızın beklentileri adına son derece olumlu bir hamledir” dedi.


BANKALAR BEKLENTİLER EUYGUN DAVRANMALI...
İçinde bulunduğumuz sürecin hassasiyeti göz önünde bulundurulduğunda parasal genişleme iş dünyamızın rahatlaması adına zorunlu bir ihtiyaç haline gelmişti diyen Dusuroy, “Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında faizler %24 iken bugün itibari ile %8.25 seviyesine kadar gerilemesi iş dünyası için umut vericidir. MÜSİAD olarak beklentimiz, merkez bankamızın önümüzdeki dönemde iş dünyamızın beklentileriyle uyumlu tavrını sürdürmesi buna mukabil faiz indirimlerinin kamu ve özel bankaların işlemlerine hızlı bir an önce yansımasıdır.” Diyerek beklentileri dile getirdi.


TARIM ÜRETİMİ VE KONUT SATIŞI ARTAR...
Faiz indirimini Alanya ölçeğinde de yorumlayan Durusoy, “Kovid-19 sebebiyle turizm girdilerimizin azalacağı aşikâr. Şehir ekonomisi adına bunun bir nebze telafi edilebilmesi için bir taraftan şehir olarak özellikle Ziraat Bankasının çiftçilere sağladığı özel kredileri tarım alanındaki üretimlerimi arttırırken diğer taraftan ise faizlerin düşmesi sonucu konut satışlarına oluşacak olan talebi öngörerek inşaat sektörü yeni döneme kendini organize etmeli. Ülkemizin özellikle sağlık sistemine duyulan güvenin tüm dünyada iyi pazarlanması durumunda yabancıya mülk satışı ve sağlık turizmi ciddî bir ivme yakalayabilir.”
Alanyanın gururu Dışişleri bakanımız Mevlut Çavuşoğlu ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde 70 dolayında ülkeye mektup yazarak başlattığı diploması trafiği çok önemli bir hamledir olduğunu ifade eden Durusoy, “Dünyanın dört bir yanında 224 şubesi ile ülkesinin kalkınması adına ticaret diplomasisi yürüten MÜSİAD bu süreçte de Devletinin ve milletinin yanındadır” diye konuştu.  

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler