head
2183026 810x458 75f08
Cumartesi, 27 Nisan 2024

ADD-Atatürkçü Düşünce Derneği Alanya Şube Başkanı Zuhal Sirkeli,19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı dolayısı ile AK Parti Hükümetine çağrıda bulundu.Başkan Sirkeli yaptığı çağrıda ;

"SİYASİ İKTİDARA ÇAĞRIMIZDIR!

19 Mayıs 1919; sadece Türkiye Cumhuriyeti’nin değil, Dünya tarihinin de önemli bir dönüm noktasıdır.
19 Mayıs; Büyük Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı resmen başlattığı gündür.
19 Mayıs; tüm dünyaya ve mazlum uluslara örnek teşkil eden, emperyalizmin ve uluslararası güç odaklarının yenilgi sürecinin başladığı gündür. Bunun içindir ki ulusal ve evrensel bir değere sahiptir.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı millî birlik ve bütünlük içinde kutlamaya özellikle bugünlerde daha çok ihtiyaç olduğu kesindir.
Bu nedenlerle, 19 Mayıs’ın simgesi olan Samsun’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu için sınırlı sayıda da olsa bir gruba izin verilmesi; başta kurtarıcımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına karşı tarihsel bir sorumluluğu yerine getirmek olacaktır. Bu bir zorunluluktur.
Derneğimizin yaptığı,19 Mayıs 2020 Salı günü saat tam 19:19 da evlerimizin pencere ve balkonlarından önce İstiklal Marşımızı ardından da Gençlik Marşımızın söyleme çağrısı hiçbir ayrım olmaksızın tüm milletimizedir.
Çağrımız, ulusal bir çağrıdır. Milli varlık nedenimiz 19 Mayıs’ın, adına ve anlamına yaraşır şekilde ulusça kutlanması en büyük isteğimizdir.
Unutulmamalıdır ki, Atatürk Türkiye’dir Türkiye hepimizindir…"dedi.

 

 

HABER: Uğur AKDAĞ

Gazeteler