head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 26 Nisan 2024

Ülkemiz turizminin lokomotif ilçelerinden biri, belki de ilki olan Alanya'mızda son günlerde yaşanan illet Corona virüsü salgını dolayısıyla ağızları bıçak açmıyor.
İçinde bulunduğumuz ve yaşadığımız bu belirsizlik hemen herkesin bu sezon için beslediği umutları yıkıp geçiyor...

haber yorum resim 287ae
Hiç kimse ne olacağını bilemediğinden herhangi bir planlama yapamıyor. Tüm yatırımcılar, otel işletmecileri, turistik alış veriş merkezleri kısacası herkes abondone vaziyette ve ilgililerden hem açıklama hemde kendilerine el uzatılmasını istiyor , bekliyorlar.

 

Tüm bu olumsuzlukların cereyan ettigi şu günlerde İskele Meydanındaki manzara herkesi tiksindiriyor ve hayrete düşürüyor...


Tam İskele Meydanının orta yerinde alt yapı yetersizliginden olsa gerek kanalizasyon taşmış tüm meydan kokudan geçilmez hale gelmiş.
Bu ilk defa olan bir durum olsa belki tolere edilebilir ve halledileceği varsayılabilir.Durum hiçte öyle degil. Bu manzara adeta rutin olarak herkesi rahatsız eder hale gelmiş.

iskelede foseptik taştı 3 indir df4f2

 

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK'E SORUYORUZ?

Turizm şehri böyle mi olur?

Alanya'nın göbeğinde ki bu rezalete neşter vuracakmısınız?

T.C.Antalya Büyükşehir Belediyesine baglı ASAT bu sorunların varlıgından haberdar. Çözmesi gereken bu problemi her nedense bir türlü sonlandıramıyor.


Sayın Muhittin Böcek başkan Alanya'mızdan azımsanmayacak bir destek aldığı son yerel seçimlerden icraatın başı olarak çıktı. O dönemde Alanya için yapmayacakları hiçbir şey olamayacağını ve her türlü hizmeti bu eşşiz güzellikteki turizm kentine mutlaka getireceklerini beyanla bizleri hem ümitlendirdi hemde sevindirdi...


Bu geçen bir yılı aşkın zaman diliminde Alanya ne aldı biliyormusunuz?

Kendinin olan ana caddeleri lutufmuş gibi geri aldı.

Başka?

CEVAP:Kocaman bir hiç.


Bu Turizm kentine hiç yakışmayan manzaralar, bu tiksinti verici görüntüler Alanya'ya reva görülemez!

Sayın Turizm Bakanı Mehmet Ersoy beyefendi tüm bu salgın olumsuzluklarının ardından öncelikle iç turizmi, akabinde de dış turizmi canlandıracaklarından bahisle yüreklere su serpiyor; adeta Umut enjekte ediyor.

 

iskelede foseptik taştı 4 thumbnail IMG 8062 8d67d

 

Ancak gel gör ki alt yapı S.O.S veriyor...

Turizm hareketinin durağan olduğu bugünlerde durum böyle olursa yarın hareket başladığında acaba neler olur ?


Alt yapıdaki bu durum Alanya için kabul edilemez ve göz ardı edilemez.

Bölge insanının her türlü başvurusu pansuman tedbirlerle geçiştirilmemeli ve ivedilikle konu ele alınarak çözüm oluşturulmalıdır. Alanya ne bu kokuları nede bu görüntüleri hak etmemektedir!
Konunun ilgilileri biran önce bu duruma son vermeli ve bu kenti her daim hazır, temiz, kokusuz halde ülkemiz turizm sektörünün emrine vitrinde tutmalıdır.

 

 

 

Alanya Güneşi Haber Merkezi

Gazeteler