head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Antalya'nın Gazipaşa ilçesi Kaymakamı Cemil Öztürk başkanlığında yapılan toplantıda Coronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmaları değerlendirildi. Öztürk toplantıda, “Şimdiye kadar 4 vakamız oldu. 2 tanesini kaybettik, Allah rahmet eylesin” dedi...

Dün saat 14.00’de Öğretmenevinde ilgili birim amirlerinin katıldığı toplantının amacını, “Vefa Sosyal Grubu ile ilgili genel bir değerlendirme yapmak. Şu ana kadar neler yaptık ve neler yapacağız bunları konuşacağız, alınan tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz, bir de malumunuz 4 günlük bir sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Perşembe, Cuma, Cumartesi ve Pazarı kapsayacak şekilde kararlaştırılan yasakla ilgili alınacak tedbirleri tekrar konuşacağız. Ayıca önümüzdeki Ramazan ayı için alınacak önlemler konusunda fikir alışverişi yapacağız” şeklinde açıklayan Kaymakam Öztürk, ilçede meydana gelen koronavirüs vakalarıyla ilgili açıklama da yaptı.

2 ÖLÜM 1 KARANTİNA...
Kaymakam Öztürk, “Şimdiye kadar, vefat eden 2 vakamız var. 1 kişi taburcu oldu, 1 kişi de hastanede tedavisini sürdürüyor. Yani şimdiye kadar 4 vakamız oldu. 2 tanesini kaybettik, Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Bir hastamız taburcu, bir hastamızın tedavisi devam etmekte ama genel durumu da iyi. Pandemi kapsamında, ilçemizde 1 apartmanımızı karantina altına aldık, ikinci bir emre kadar devam edecek. Her şeyden önemlisi tedbir. Bunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Tedbirlerin hepsinin amacı, koronavirüs salgınının yayılmasının önlenmesi. Bu günleri inşallah hep beraber atlatacağız. Normal hayatımıza devam edeceğiz. Tüm dünyada bu süreç yaşanıyor. Ülkemizde, ilimizde ve ilçemizde, bu süreci asgari düzeyde zararla atlatmaya çalışıyoruz” dedi.

 

HEPSİ TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYDU...
Vefa Sosyal Destek Grubu’ndaki 7 gün 24 saat çalışan tüm personele teşekkür ederek açıklamasına devam eden Kaymakam Öztürk, “Hakikaten tüm kurumlar, koordine halinde, el birliği içinde çalışıyor. Kimse ‘Bana ne’ demeden taşın altına elini koydu. Bir aydan beri gece gündüz demeden çalışmalarımız aralıksız şekilde devam ediyor. Vefa Grubu tarafından, bankalardan maaş çekim talepleri yerine getirilen, Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı yardımları, Ekonomik Sosyal Yardımlardan 1.faz ve 2.faz yardımları evde ödenen kişiler ve gıda yardımları ilçemizde 4 bin 441 kişi yararlandı. 3.faz başvuruları da başladı. E-devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Kurum ve kuruluşlara yönlendirilerek ihtiyaçları giderilen 375 kişi var. Ayrıca, istekleri hakkında bilgi verilen 298 kişi ve işlemi devam eden 551 kişi olmak üzere, toplam hizmet sayısı 5 bin 787. Yani, bugüne kadar Vefa Grubu’ndan 5 bin 787 işlem gerçekleştirilmiş.

 

DENEMEYE GEREK YOK ÇALIŞIYORUZ...
Bu işlemler mobil hatlar üzerinden yapılıyor. Bu telefonları bir kez daha hatırlatmakta fayda var; 112-155 ve 156 üzerinden Vefa Gruplarına yönlendirme yapılıyor. Ama bu numaralar Antalya bağlantılı olduğu için orada bir yoğunluk oluşmaması adına, vatandaşlarımız telefonda beklemesin diye kendi hattımızı ilk günden oluşturduk. Bu numaralar 0242 572 64 06 ve 0541 572 64 06 şeklinde. Bu hatlar üzerinden 7/24 bize ulaşabilirler. Bazen vatandaşlarımız bizi deniyor. Mesela ekmek istiyorlar, daha sonra biz sizi denemek için istedik diyorlar. Denemeye gerek yok, sürekli arkadaşlarımız çalışıyor. Talep olduğu sürece çalışmalar devam edecek. 5 bin 787 sayısı az bir sayısı değil. Bunu sadece kişi değil, hane olarak değerlendirmek lazım. Haneyi 4 ile çarpsanız bu rakam 20 bini geçiyor. Vefa Grupları tarafından neredeyse konut sayısının yarısına gidilmiş durumda. Sokağa çıkma yasağı kapsamında, evi yakın olanlar fırınlara gidebiliyor. Fırınları, sokaklara, caddelere, mahallelere paylaştırdık. Kendi bölgelerinde ekmek dağıtıyorlar, muhtarlarımız da yardımcı oluyor. Ama yine de ekmek temin edemeyen vatandaşlarımızın evine gidiyoruz. Bu sokağa çıkma yasağında da, ekmek tedarikinde sıkıntı yaşayan olursa, yine biz Vefa Grubu olarak evlere ekmek hizmeti gerçekleştireceğiz.

ORTALAMA BİN MASKE ÜRETİLİYOR...
Maske dağıtımı konusunda Vefa Grubu çalışmalarına devam ediyor. Halk Eğitim Merkezi ile işbirliği içerisindeyiz. Günlük ortalama bine yakın bir maske üretiliyor. Onla alakalı görevlendirilmeler de yapıldı. Hem kurum çalışanlarımız, hem öğretmenlerimiz var. Diğer taraftan biz meydanda, insanların günlük maske ihtiyaçlarını gidermek için dağıtım yapıyoruz. Biz Vefa Grubu olarak şimdiye dek 9 bin 500 aden maske dağıtımı yaptık. Yine belediyemiz, hizmet binasında ve pazar girişlerinde maske dağıtıyor. Jandarmamız, Ticaret İl Müdürlüğü üzerinden maske dağıtmaya devam ediyor, 4 bin 550 maskeyi 10 ve üzerinde çalışanı olan işyeri sahiplerine dağıtıldı. Maske, yine bildiğiniz gibi e-devlet üzerinden ve eczaneler üzerinden haftada kişi başı 5 tane olmak üzere temin edilebiliyor. Biz, maske kullanımının yaygınlaştırılması için Vefa Grubu, belediye, Halk Eğitim, Ticaret İl Müdürlüğü olarak süreci kesintisiz şekilde devam ettireceğiz.

247 KİŞİYE SEYAHAT İZNİ...
Pandemi kapsamında oluşturulan Seyahat İzin Kurulları var. Her il ve ilçelerde oluşturuldu. Gazipaşa’da da ilçe otogarında ilk günden itibaren Seyahat İzin Kurulu hizmet vermeye başladı. İl Hıfzıssıhha Kurul’unda alınan kararlarda bulunan istisnalar kapsamında şehirlerarası yolculuk yapmak zorunda kalan kişilere Seyahat Belgesi Düzenliyoruz. Bu kapsamda, ilçemizde Seyahat İzin Belgesi düzenlenen kişi sayısı 247 kişi. 15 kişinin başvurusu ise reddedildi. Toplam başvuru sayısı ise 262 kişi oldu.

İYİ BİR SÜREÇ GEÇİRİYORUZ...
Sağlık çalışanlar ile 7/24 çalışan polis ve jandarmamıza da teşekkür ediyorum. Jandarmamız, Güney sınırında sürekli denetimlerine devam ediyor. Girişlerin çıkışların kontrolünü yapıyor. Emniyetimiz, sokağa çıkmak olsun, sosyal hareketliliğin azaltılması ve tedbirlerin kontrolü olsun denetimlerine devam ediyor. Ayrıca, kamu çalışanlarına da teşekkür ederim. Halk Eğitim Merkezi’nde gönüllü maske üreten gönüllülerimize ayrıca teşekkür ediyoruz. Yine, ilçede bulunan iş adamları ve Sivil Toplum Kuruluşlarından bize maddi olarak destek olanlar var. Onlara da teşekkürlerimizi iletiyorum. Son olarak Gazipaşalılara teşekkür ediyorum. Bu tedbirlerin uygulanması noktasında, sokağa çıkma yasağı konusunda iyi bir süreç geçiriyoruz.

23 NİSAN VE RAMAZAN...
23 Nisan bizim için önemli biliyorsunuz. Aslında, anlamlı bir yıl. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulmasının 100. Yılı. Ama koronavirüs tedbirleri kapsamında kutlamalar yapılmayacak. Biz yine, bu kapsamda 23 Nisan’da balkonlarımızda sembolik de olsa İstiklal Marşımızı okuyacağız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Havai fişek gösterilerimiz olacak. Sadece kamu araçlarının oluşturduğu sembolik bir konvoy da gerçekleştireceğiz. Şimdiden, bayramımız kutlu olsun diyorum. Bu vesileyle, tüm şehitlerimize, gazilerimize ve ebediyete intikal etmiş tüm kahraman gazilerimize, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’e şükranlarımızı gönderiyorum. Ramazan ayına da giriyoruz. İnşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi, Ramazan ayından sonra yavaş yavaş normal hayatımıza döneriz ve eskiden olduğu gibi güzel Gazipaşa’mızın güzelliklerini hep beraber tadarız diyorum” dedi.

Gazeteler