head
2183026 810x458 75f08
Perşembe, 18 Nisan 2024

Alanya Kent Konseyi ile Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası iş birliğinde geliştirilen projeyle yalnız yaşayan ve 65 yaşın üzerindeki vatandaşların alışveriş ihtiyaçları marketler tarafından evlere ulaştırılacak...

 

SİZLERİDE ALKIŞLIYORUZ... 

 

Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan ile Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp projeyle ilgili açıklama yaptılar. Kent konseyi binasında konuşan Özcan, Türkiye’nin ve dünyanın zorlu bir süreçten geçtiğini söyledi. Özcan, “Halkımızın da duyarlılığıyla bu süreci en zararsız bir şekilde nasıl atlatırız ve bu süreçte de nasıl yardımcı olabiliriz noktasında bakkallar odası ile beraber bir farkındalık projesiyle halkımıza yardımcı olmak istedik. 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkması yasaklandı. Bazı yalnız yaşayanlar var. Bu noktada nasıl yardımcı olabiliriz diye düşündük. Sayın Velittin Yenialp Başkan  ile beraber böyle bir projeye imza attık. Umarım halkımıza yardımcı oluruz. Yaşlıların kullanması noktasında yola çıktık. Rica ediyoruz bu yalnız olan ve 65 yaş üzerindeki vatandaşlarımıza yönelik bir kullanım olsun. İlerde ne olur bilmiyoruz tabiî ki. Bunu çoğaltacağız ve sürekli güncelleyeceğiz. Güncelleyerek bu sayı çoğalacak. Daha sonrasında belli değil. Sokağa çıkma yasağı olduğunda bunu genişleterek kaymakamlığımızın da elinde bir veri olacak. Halkımızın da elinde bir veri olarak onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bu konuda da halkımızın duyarlılığına inanıyoruz” dedi.

NURHAN VELİTTİN 1 ihtiyaclari marketler evlere ulastiracak h44229 53675 bd075


'BU SÜRECİ BERABER ATLATALIM'
Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp de, “Biz de evde kal Alanya diyoruz. Siz bize değil, biz size gelelim diyoruz. Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası olarak siz evinizde kalın. Biz size geliriz diyoruz. Alanya’nın tamamında Demirtaş’tan Okurcalar’a kadar bütün bölgede, gerek şehir merkezinde gerekse de mahallelerde marketçi arkadaşlarımızı oluşturduk. Eğer siz evinizde oturursanız, dışarı çıkmazsanız, biz sizin bütün market, temizlik maddesi ihtiyaçlarınızı karşılayacağız ve evinize ulaştıracağız. Bunun için lütfen evinizden dışarı çıkmayın. Bu süreci hep beraber sıkıntısız bir şekilde atlatalım diyoruz” diye konuştu.

BAKKAL LİSTE 1 1d45e144 97d9 4692 be14 f00468d1614d b9f88
'GENÇLER KALABALIK ORTAMLARDA BULUNMASIN'
Bakkallara ve odaya teşekkür eden Nurhan Özcan, evlere alışveriş paketinin ücretli olarak götürüleceğini vurgulayarak, “Genç vatandaşlarımıza da sesleniyorum. Evdeki yaşlılarımızı korumak için gençler kalabalık ortamlarda bulunmasın. Yaşlıların evde kalması bir şey fark ettirmiyor. Gençler gezdiğimiz müddetçe eve bir taşıyıcı rolünde olacağız. Mesafemizi koruyarak bugünleri atlatacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

BAKKAL LİSTE 2 1faae354 0e7c 42c6 a51b 9750eb10bfb1 40d7b

 

 

 

 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler