head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 29 Mart 2024

Devletin seyahat acentelerine yardım etmesi gerektiğini belirten TÜRSAB BTK Alanya  Başkanı Bilal Korkmaz, “Bu yapılmayacak olursa dönemin arkasından gelecek olan süreci de  değerlendiremeyiz” dedi...

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Bilal Korkmaz, devletin seyahat acentelerine nakdi yardım yaparak SGK ve vergi borçlarını ertelemesi gerektiğini söyledi.

TÜRSABunnamed 9b0c3

 

BTK Alanya binasında açıklama yapan Korkmaz, Coronavirüs kargaşasının devam ettiğini söyledi.

Başkan Bilal Korkmaz, “Turizmciler olarak beklentilerimizi dile getirmek için Türkiye genelindeki BTK’lar olarak genel başkanımız Firuz Bağlıkaya ile telekonferans yöntemiyle toplantı yaptık. Önümüzdeki sürecin ne kadar süreceği, nereye kadar devam edeceği ve nasıl bir sektörümüze menfi sonuç doğuracağı hususunda kesin bir tahmin yürütmek mümkün değil. Şu bir gerçek en çok bu sektör etkilenecek. Çünkü insanlar seyahat etmekten korkacak. Hatta biz seyahat edilmesini istemiyoruz. O nedenle devletimizden çok ciddi beklentilerimiz var. Kamunun seyahat acentelerine nakdi yardım yapması lazım. SGK ve vergi borçlarını, kredi faizlerini, kredi ödemelerini ileri bir tarihe ertelemesi lazım. Ayrıca Kredi Garanti Fonu’nu devreye sokarak seyahat acentelerine yeniden faizsiz kredi vererek sektörün ayakta kalmasını sağlayacak destekler verilmeli. Sanıyorum hükümetin bu konuda ciddi bir çalışması var. Bugün Türkiye’nin zaman zaman bütçedeki döviz sıkıntısını aşabildiği tek sektör turizm sektörü. Bu sektörün lokomotifi seyahat acenteleri. Faal olan seyahat acentelerine yardım edilmeli. Bu yapılmayacak olursa bu dönemin arkasından gelecek olan süreci de  değerlendiremeyiz. Rakiplerimizin geride kalırız. Ülkemize ve Alanya’ya sektörümüzün sıkıntısından doğacak sıkıntılar verilebilir” dedi. 

 

 

HABER: Halime Yağmur AKDAĞ

Gazeteler