head
2183026 810x458 75f08
Cuma, 19 Nisan 2024

Alanya'da bu yıl 360 evsiz ve kimsesiz vatandaş devlet birimleri tarafından sokaklardan kurtarıldı. Alanya Emniyet Müdürü Alper Avcı, bu konuda mobil ekiplerin aralıksız çalıştığını söylerken, Bakkallar Odası Başkanı Yenialp "Alanya’nın cazibesine kanıyorlar" dedi...

Alanya Kaymakamlığı organizasyonunda Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Alanya Belediyesi ve Alanya Emniyet Müdürlüğü, 2019 yılında sokaklarda, parklarda, metruk binalarda kalan ve Alanya'ya gelerek mağdur olan toplam 360 kişiye sahip çıktı. Bazı vatandaşlar otobüs biletleri alınarak memleketlerine gönderilirken, yakınları bulunmayan kimsesiz vatandaşlar ise bakım ve huzurevlerine yerleştirildi.

EVSİZ 2 5da2d79145d2a0b7789ca6d0 3829c


ÇALIŞMALARA HIZ VERİLDİ...


Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı mobil ekipler, kış aylarının gelmesi, kentin yağışlı ve soğuk hava dalgası altında bulunması nedeniyle sokakta kalan vatandaşlara yönelik çalışmalarına hız verdi. Son olarak
şehrin muhtelif yerlerinde bulunan park ve bahçelerde, metruk yapılarda, atıl vaziyetteki araçların içerisinde yaşamaya çalışan Ercan Ö., Orhan K., ve Mehmet B. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü mobil park ekiplerince bulunan vatandaşlardan bazıları oldu. Yine sokaklarda yaşam mücadelesi veren Orhan K. ve Mehmet B. isimli vatandaşlar, kış ayını rahat geçirebilmeleri için Manavgat’ta bir otele yerleştirildiler. Alanya sokaklarında yaşayan 25 yaşındaki Ercan Ö. ise ihtiyaçları giderildikten sonra İş-Kur Alanya Müdürlüğü tarafından bir otelde işe yerleştirildi.

 

ALPER AVCI headline 1 a021b

Alanya İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı

 


‘BİZE BİLDİRİN’...


Alanya Emniyet Müdürü Aper Avcı, Alanya Kaymakamlığı organizasyonunda sürdürülen çalışmalar kapsamında mobil ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, kış ayları münasebetiyle çalışmalara hız verdiklerini söyledi. Avcı, sokaklardan kurtarılan vatandaşların barınma, giyim, beslenme gibi temel ihtiyaçlarının karşılandığını, çözüm ortakları kanalıyla ihtiyaç sahibi vatandaşın gerekirse huzurevi ya da bakımevine yerleştirildiğini ifade etti. Müdür Avcı, vatandaşların Alanya’da sokakta yaşadığını bildikleri kimseleri kendilerine ulaşarak bildirmelerini de istedi.

 

VELİTTİN YENİALPyenialp ten sahte para uyarisi h54704 567f7 90e6d

Alanya Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Velittin Yenialp

 


‘ALANYA’NIN CAZİBESİNE KANIYORLAR’...


Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, Alanya'daki evsizlerin çoğunun Alanya’ya yüksek sezonda gelen ve kentin en cafcaflı dönemini gördükten sonra Alanya’da çalışmaya karar veren kişiler olduğunu söyledi. Alanya’da çalışmak ve iş yapmak isteyenlerin mutlaka kentin ölü sezonu olarak adlandırılan kış aylarını da görmesi gerektiğini söyleyen Yenialp "Alanya’nın cazibesine kanıyorlar. Akabinde insanlar işsiz kalıyor, mağdur oluyor ve sokaklarda yatıp kalkmak zorunda kalıyorlar. Alanya'da sokaklarda kalan insan sayısı her geçen yıl artıyor. Onları sokaktan kurtaran devletimize teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

 

 

 

 

 

 

 

HABER: Mertcan YILMAZ

Gazeteler